Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Premierul Japoniei a făcut o vizită oficială în SUA. Donald Trump a confirmat colaborarea cu Japonia în domeniul securității și pe plan economic

Premierul Japoniei a făcut o vizită oficială în SUA. Donald Trump a confirmat colaborarea cu Japonia în domeniul securității și pe plan economic

Un articol de: -
foto: Daily Mail Externe

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, a făcut o vizită oficială vineri, în SUA, unde s-a întâlnit cu Donald Trump, care a declarat că va proteja Japonia fiindcă este legată de America printr-o prietenie adâncă.

Shinzo Abe este cel de-al doilea prim-ministru care a avut ocazia să-l întălnească pe Donald Trump la Casa Albă, de când a devenit președinte. Primul premier este premierul britanic, Theresa May.

Cei doi au discutat despre colaborarea în domeniul securității și pe plan economic, asta după ce SUA a anunțat cp va abandona acordul de liber schimb din zona Pacificului.

"Legătura dintre țările noastre și prietenia dintre popoarele noastre au rădăcini foarte, foarte adânci. Reafirm angajamentul Statelor Unite pentru apărarea securității Japoniei și a tuturor regiunilor aflate sub controlul său administrativ.", a spus Donald Trump, potrivit stirileprotv.ro.

"Piatra de temelie a păcii și securității în regiunea Asia-Pacific este alianță puternică dintre Japonia și Statele Unite.", a spus premierul Japoniei.

Prim-ministrul Japoniei a precizat care sunt beneficiile unor relații atât de strânse.

"Anul trecut, companiile japoneze au investit în Statele Unite peste 150 de miliarde de dolari și, pe această cale, au creat multe locuri de muncă. Sunt convins că investițiile majore vor continua și sub conducerea noului președinte.", a adăugat Shinzo Abe.  

Citeşte mai multe despre:   premier,   Japonia,   Shinzo Abe,   Donald Trump,   SUA
Loading...