Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Proteste MASIVE ale naționaliștilor greci: Fără COMPROMIS cu numele MACEDONIEI!  (VIDEO, FOTO)

Proteste MASIVE ale naționaliștilor greci: Fără COMPROMIS cu numele MACEDONIEI!  (VIDEO, FOTO)

Un articol de: -
Externe

Aproximativ 50.000 de naţionalişti greci care se opun menţinerii numelui Macedonia în denumirea ţării vecine manifestează, duminică, la Salonic, în contextul în care Atena şi Skopje fac eforturi pentru a se ajunge la un compromis, relatează AFP, citată de Hotnews

Grupuri naţionaliste, multe de extremă dreapta, cum este partidul neonazist Zori Aurii, preoţi şi delegaţii din diaspora au făcut apel ca grecii să participe la protest.   Conform poliţiei, s-au strâns aproximativ 50.000 de persoane, o cifră care depăşeşte estimările presei, care erau de aproximativ 30.000 de persoane.  

Tentativele Macedoniei de a fi inclusă în NATO şi în Uniunea Europeană au fost blocate până acum de Grecia, care susţine că numele Macedonia poate duce la revendicarea de către ţara vecină a regiunii din nord a Greciei care poartă acelaşi nume, zonă în care se află Salonic.  

Până la soluţionarea disputei, Atena a fost de acord ca ţara vecină să se numească Fosta Republică Iugoslavă Macedonia.   Discuţii între reprezentanţi ai celor două ţări, mediate de un diplomat ONU, nu au dus la rezultate concrete.

Proteste MASIVE ale naționaliștilor greci: Fără COMPROMIS cu numele MACEDONIEI!  

Citeşte mai multe despre:   Grecia,   protest
 
 
Loading...