Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Republica Moldova, sub NĂMEȚI! Primarul Chișinăului: Populației i s-a cerut să rămână acasă și să se implice la ei în cartier. Autoritățile îndeamnă oamenii să NU părăsească locuințele (FOTO, VIDEO)

Republica Moldova, sub NĂMEȚI! Primarul Chișinăului: Populației i s-a cerut să rămână acasă și să se implice la ei în cartier. Autoritățile îndeamnă oamenii să NU părăsească locuințele (FOTO, VIDEO)

Un articol de: -
Foto: unimedia.info Externe

Republica Moldova se află sub nămeți în mijlocul primăverii. Mii de copaci au fost doborâți, iar zeci de localități au rămas fără curent electric.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI sfătuiesc oamenii să  nu părăsească locuințele pe parcursul zilei de azi, întrucât condițiile meteorologice de afară pot crea dificultăți majore de deplasare, potrivit unimedia.info.

"Este o ninsoare care continuă de peste 24 de ore. Avem un strat de zapada de la 50 cm până la un metru. Jumătate de metru avem in mod obișnuit și  acolo unde a fost viscolit a depășit și un metru. Avem peste 2000 de copaci prăbușiți, peste 30 de stâlpi de curent electric, peste 500 de cabluri electrice, 150 de automobile avariate, în decursul zilei de ieri. Transportul public nu mai circulă de azi. Serviciile încearcă să deblocheze principalele artere pentru a putea pune în cicrculație transportul public. Populației i s-a cerut să rămână acasă și să se implice la ei în cartier, lângă bloc pentru deszăpezire și înlăturarea crengilor care au căzut din copaci. Serviciile au lucrat toată noaptea  pentru a putea circula așa, în condițiile în care se poate...mai puțin acolo unde s-au prăbușit copaci.
Sunt peste 700 de localități fără curent electric. Acum e 1 grad Celsius, dupa amiaza temperatura va crește la 3-4 grade și ninsoarea se va transforma în ploaie, iar spre seară urmează să înceteze precipitațiile, ceea ce va ușura munca  pentru deszăpezirea străzilor.
 Apa este furnizată la parametri obișnuiți, la fel ca și gazul natural. Probleme apar doar la energie electrică și cu circulația în oraș", a declarat Dorin Chirtoacă pe B1 TV, primarul Chișinăului.

Dorin Chirtoacă, primarul Chișinăului, declarații cu privire la situația din Republica Moldova

Republica Moldova, sub NĂMEȚI! Autoritățile îndeamnă oamenii să NU părăsească locuințele (FOTO, VIDEO)

Dacă întâmpinaţi probleme pe Google Chrome cu vizionarea materialelor VIDEO, daţi CLICK pe linkul acesta şi vedeţi ce paşi trebuie să urmaţi pentru a remedia problema!
 

Pericolul vine de la zăpadă care îngreunează copacii și îi poate rupe în orice moment. Ținând cont de toate aceste aspecte, oamenii legii indemnă cetățenii să-și mențină calmul și să aibă în vedere mesajul autorităților.

Republica Moldova, sub NĂMEȚI! Autoritățile îndeamnă oamenii să NU părăsească locuințele (FOTO, VIDEO)

Dacă întâmpinaţi probleme pe Google Chrome cu vizionarea materialelor VIDEO, daţi CLICK pe linkul acesta şi vedeţi ce paşi trebuie să urmaţi pentru a remedia problema!

Loading...