Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe "Rusia acţionează agresiv în zona Mării Negre". Comandantul Armatei SUA din Europa, la baza militară de la Mihail Kogălniceanu (VIDEO)

"Rusia acţionează agresiv în zona Mării Negre". Comandantul Armatei SUA din Europa, la baza militară de la Mihail Kogălniceanu (VIDEO)

Un articol de: -
Foto: News.ro Externe

General Locotenentul Ben Hodges, comandantul Armatei SUA în Europa, a declarat, într-un interviu acordat News.ro, că Rusia continuă să acţioneze "agresiv" în zona Mării Negre, precum în Georgia şi Ucraina.

"Sunt dezamăgit că Rusia nu a fost mai transparentă cu exerciţiile ei. Continuă să acţioneze, cred, într-un mod agresiv. Şi e valabil în întreaga zonă a Mării Negre. Avem 10.000 de soldaţi ruşi care ocupă părţi din Georgia, în Abhazia şi Osetia de Sud şi care în mod clar nu intenţionează să plece, deşi au spus că vor face acest lucru după invadarea Georgiei, prin intermediul înţelegerii făcute de Sarkozy (Nicolas Sarkozy, fost preşedinte al Franţei)", a spus generalul american.

El arată că există lipsă de transparenţă în exerciţiile militare pe care le desfăşoară Rusia, lucru care "îngrijorează" statele din regiune.

"Ruşii au o şansă, în august şi septembrie, cu exerciţiul lor Zapad-17. Vor avea multe mii de soldaţi, avioane şi aşa mai departe, care desfăşoară exerciţii în Belarus şi în vestul Rusiei, în districtul militar de vest. I-aş ruga să fie la fel de transparenţi ca noi, să invite presa şi observatorii, nu doar la minimum, ci să îi invite ca să vadă ce fac. Asta ar contribui mult la a reduce temperatura şi îngrijorarea pe care o au ţările cu privire la intenţiile lor reale", a spus locotenentul.

Hodges se află într-o vizită la baza militară de la Mihail Kogălniceanu.

"Rusia acţionează agresiv în zona Mării Negre". Comandantul Armatei SUA din Europa, la baza militară de la Mihail Kogălniceanu

Citeşte mai multe despre:   Ben Hodges,   NATO,   Rusia
Loading...