Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe SCANDAL: Procurorii francezi cer peste un MILIARD de euro unei bănci elvețiene acuzată de sprijinirea evaziunii fiscale

SCANDAL: Procurorii francezi cer peste un MILIARD de euro unei bănci elvețiene acuzată de sprijinirea evaziunii fiscale

Un articol de: -
Externe

Parchetul național financiar din Franța solicită 1,1 miliarde de euro băncii elvețiene UBS, acuzată că a propus în mod ilegal unor francezi cu averi mari să își deschidă conturi în Elveția pentru a evita plata impozitelor în Franța, relatează publicația Journal du Dimanche, citată de News.ro.

Publicația menționează că valoarea de 1,1 miliarde euro este exact valoarea cauțiunii deja plătite de către banca elvețiană. 

"O astfel de sumă este de neconceput vis-a-vis de acționarii noștri, dar și vis-a-vis de sistemele de justiție din alte state cu care noi am negociat. Nu este deloc prețul pieței. Ceea ce ni s-a propus nu este rezonabil", a declarat directorul juridic al UBS, Markus Diethelm.

UBS și filiala sa din Franța sunt acuzate de justiția franceză, care a deschis un dosar în acest sens, că au propus între 2004 și 2011 unor potențiali clienți francezi, cu averi importante, să își deschidă conturi în Elveția, pentru a scăpa de plata taxelor în Franța. 

Procurorii francezi susțin că, în acest fel, aproape 10 miliarde de euro au scapat de înregistrarea la Fiscul francez.

În 2014, justiția franceză a fixat o cauțiune de 1,1 miliarde euro băncii UBS, în așteptarea procesului al cărui verdict îl vom afla la începutul săptămânii care urmează.

Citeşte mai multe despre:   USB Elvetia,   Franta,   evaziune ficala,   scandal
Loading...