Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Şeful poliţiei din Koln a fost suspendat din funcţie. Originea agresorilor din noaptea de Revelion ar fi fost ținută secretă în mod voit de către conducerea poliției

Şeful poliţiei din Koln a fost suspendat din funcţie. Originea agresorilor din noaptea de Revelion ar fi fost ținută secretă în mod voit de către conducerea poliției

Un articol de: -
Foto: wsj.com Externe

Şeful poliţiei din Koln a fost suspendat din funcţie după ce poliţiştii germani au contrazis informaţiile conducerii lor legate de agresiunile sexuale din noaptea de Revelion, informează B1 TV. Mai mulţi ofiţeri au declarat presei germane că zeci de oameni au fost arestaţi în urma plângerilor femeilor, iar majoritatea erau imigranţi din Siria şi Afganistan. Şefii poliţiei şi primarul oraşului declaraseră că nu sunt dovezi împotriva imigranţilor. Agresiunile din Germania au un ecou răsunător şi în restul Europei. Premierii Slovaciei şi Cehiei vor un summit extraordinar al UE, pentru o consolidare a graniţelor uniunii.

Potrivit cotidianului german Die Welt, poliţiştii din Koln care au participat la operațiunea din noaptea de Revelion au controlat actele de identitate a peste 100 de oameni, iar unii dintre aceştia au fost fie duşi la secție, fie chiar reținuţi.

Cei mai mulţi erau sirieni intraţi în Germania în ultimele luni şi care aveau depuse cereri de azil. Agenţii contrazic astfel informaţia conform căreia nu s-ar ști despre ce agresori este vorba. Mai mult, o altă publicaţie nemţească susţine că originea agresorilor a fost ținută secretă în mod voit de către conducerea poliției. De altfel, şeful poliţiei din Koln a fost suspendat din funcţie, fiind acuzat de lipsa de acţiune a poliţiei în noaptea de Anul Nou.

Între timp, noi mărturii ale victimelor au apărut în presa internaţională: ”Dintr-o dată, ne-am trezit înconjurate de un grup de 20 sau 30 de bărbaţi. Erau furioşi şi a trebuit să ne asigurăm că niciuna dintre ei nu este trasă din grup de către ei. Ne pipăiau şi am încercat să scăpăm cât mai repede posibil”.

Iar incidentele din Germania nu au fost singulare. În Suedia, poliţia analizează 14 cazuri de agresiuni sexuale comise în noaptea de Anul Nou. În Elveţia, şase femei din Zurich au povestit că au fost jefuite şi pipăite de către bărbaţi cu un ten închis la culoare, în timp ce în Helsinki autorităţile au deschis două anchete penale privind hărţuirea sexuală în care sunt implicaţi mai mulţi solicitanţi de azil.

Agresiunile l-au indignat până şi pe premierul Slovaciei care a cerut un summit extraordinar al Uniunii Europene în urma violenţelor care au marcat noaptea de revelion. Şi prim ministrul Cehiei a anunţat pe contul său de Twitter că sprijină toate măsurile pentru o consolidare mai rapidă a graniţelor UE, inclusiv organizarea unui summit.

Citeşte mai multe despre:   seful de politie,   koln,   imigranti,   sirieni,   agresiuni sexuale,   jafuri,   retineri,   politisti,   suspendare din functie,   agresori
Loading...