Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe „Știm ce faceți. Nu veți reuși!” Theresa May denunță „acțiunile ostile” ale Rusiei

„Știm ce faceți. Nu veți reuși!” Theresa May denunță „acțiunile ostile” ale Rusiei

Un articol de: -
Externe

Premierul britanic, Theresa May, a denunțat luni seară acțiunile "ostile" ale Rusiei și a enumerat câteva din măsurile luate de Marea Britanie pentru a-și consolida securitatea, precizând în același timp că nu dorește un nou "război rece", relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Știm ce faceți. Nu veți reuși", a declarat ferm Theresa May cu privire la liderii ruși în timpul unui dineu organizat de Lordul-primar din Londra.

Prim-ministrul a denunțat "anexarea ilegală a Crimeii la Rusia", sprijinul acordat rebelilor în regiunea Donbas, încălcarea "în repetate rânduri" a "spațiului aerian al mai multor țări europene", campaniile de "spionaj cibernetic", "implicarea cu ocazia alegerilor", actele de "piraterie asupra Ministerului danez al Apărării și Bundestagului" german. 

"Rusia caută să facă din informație o armă, implicând media conduse de stat pentru a difuza informații false și imagini prelucrate cu scopul de a însămânța discordia în Vest și a ne sabota instituțiile", a continuat Theresa May. "Marea Britanie va face ce trebuie pentru a se proteja și va acționa cu aliații săi pentru a face același lucru", a adăugat ea.

Printre măsurile necesare, prim-ministrul a citat "reforma NATO" cu scopul de "a descuraja mai eficient și a contra activitățile ostile ale Rusiei", "intensificarea" susținerii militare și economice a Ucrainei din partea Marea Britanii sau "întărirea" politicii Marii Britanii în domeniul securității cibernetice.

"Întreprindem acțiunile necesare pentru a contra activitățile ruse", dar "nu vrem să ne întoarcem la perioada Războiului Rece, nici să fim într-o confruntare perpetuă" cu Moscova, a explicat premierul, exprimându-și speranța ca Rusia să meargă pe un "drum diferit".

Citeşte mai multe despre:   Theresa May,   rusia,   nato,   Marea Britanie,   nato,   moscova,   razboi rece
Loading...