Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe SUA expulzează 35 de diplomați ruși ca răspuns la amestecul Moscovei în alegerile prezidențiale 

SUA expulzează 35 de diplomați ruși ca răspuns la amestecul Moscovei în alegerile prezidențiale 

Un articol de: -
Foto: euromaidanpress.com Externe

Administrația Obama a decis joi expulzarea a 35 de diplomați ruși. Aceștia au fost declarați "personae non gratae" şi au primit notificări prin care li se cere să părăsească teritoriul SUA în cel mult 72 de ore, informează Reuters

Totodată, două reprezentanţe diplomatice ruse, din statele New York şi Maryland, au fost închise, potrivit unor surse citate de CNBC.

"Este vorba de acţiuni adoptate ca reacţie la acte ruse de hărţuire a diplomaţilor americani şi la alte activităţi ale ruşilor care sunt incompatibile cu practicile diplomatice", este explicația dată de un oficial american, sub protecția anonimatului. 

De altfel, administrația de la Washington a averizat că va lua măsuri în urma presupusei implicări a Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA și a atacurilor cibernetice asupra Statelor Unite. 

În legătură cu această decizie, președintele Barack Obama, a declarat joi că expulzare a diplomaţilor ruşi nu reprezintă reacţia totală faţă de "activităţile agresive" ale Rusiei.

"Toţi cetăţenii americani ar trebui să fie îngrijoraţi din cauza activităţilor Rusiei. În octombrie, Administraţia mea a stabilit şi a anunţat că Rusia a întreprins acţiuni menite să interfereze cu procesul electoral din Statele Unite. Furturile de date şi lucrurile dezvăluite puteau fi ordonate doar de la cel mai înalt nivel al Administraţiei de la Moscova. Aceste măsuri nu reprezintă reacţia totală faţă de activităţile agresive ale Rusiei", a declarat Barack Obama, potrivit NBC. 
 

Citeşte mai multe despre:   SUA,   diplomati rusi,   Rusia,   alegeri prezidentiale,   SUA
Loading...