Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Ultimul GONG! Celebrul Big Ben, redus la TĂCERE: Peste câți ani va bate din nou (VIDEO)

Ultimul GONG! Celebrul Big Ben, redus la TĂCERE: Peste câți ani va bate din nou (VIDEO)

Un articol de: -
Externe

Celebrul clopot Big Ben din turnul cu ceas al Parlamentului britanic și una dintre atracțiile capitalei britanice a răsunat pentru ultima dată pentru următorii patru ani înainte de a intra în lucrări de renovare, potrivit The Independent.

Ultimul gong a fost așteptat cu emoție și Big Ben va urma să "tacă" pentru cea mai lungă perioadă din istoria sa de 157 de ani. Acesta însă va marca sonor evenimente importante precum trecerea dintre ani.

Spectatorii s-au adunat în Piața Parlamentului, iar parlamentarii și angajații Parlamentului au aplaudat ultima reprezentație dată de gongul britanic. 

Redus la tăcere, ca parte a lucrărilor esențiale de restaurare ale turnului Elizabeth, celebrul clopot de 13 tone este așteptat să revină la uzul maxim în 2021.

„Luni, 21 august, celebrele bătăi ale lui Big Ben s-au auzit pentru ultima oară înainte de începutul unor lucrări importante de renovare. Lucrările de renovare vor proteja ceasul pe termen lung. El va fi oprit pentru a-i proteja pe muncitorii care vor renova Turnul Elisabeta”, se arată într-un comunicat al Camerei Comunelor.

Costul estimat pentru renovarea care include și construcția unui lift este de 29 milioane de lire sterline, dar există voci îngrijorate care susțin că factura finală ar putea fi de 60 milioane lire sterline!

Situat pe malul Tamisei, Palatul Westminster găzduiește Parlamentul britanic, face parte din patrimoniul cultural mondial și este unul dintre cele mai importante puncte turistice din Marea Britanie.

Fațada ceasului va rămâne în continuare vizibilă și funcțională, indicând ora exactă în tăcere.

Ultimul GONG: Celebrul Big Ben, redus la TĂCERE!

 

 
 
Loading...