Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Un important LIDER JIHADIST a contactat EXTREMA DREAPTĂ din UNGARIA

Un important LIDER JIHADIST a contactat EXTREMA DREAPTĂ din UNGARIA

Un articol de: -
Externe

Unicul supraviețuitor al comandourilor jihadiste responsabile de atentatele de la Paris de pe 13 noiembrie 2015, Salah Abdeslam, s-a întâlnit cu neonaziști din Ungaria, chiar la ei în țară, după doar două luni de la atacurile teroriste, scrie luni portalul de știri zoom.hu, citând surse guvernamentale de la Budapesta, transmite Agerpres.

Potrivit site-ul ungar, Salah Abdeslam s-a întâlnit cu membri ai Frontului Național Ungar (MNA), de extremă dreapta, în luna ianuarie 2016. Suspectul a fost monitorizat de serviciile ungare de securitate în timpul șederii sale în țară, dar, în acord cu serviciile secrete din Franța și Belgia, nu a fost arestat pentru a i se stabili contactele în Ungaria.

Abdeslam, singurul supraviețuitor al comandourilor care au acționat în noiembrie 2015, a fost arestat în martie 2016, la Bruxelles. Potrivit informațiilor cunoscute până acum, Abdeslam s-a aflat în Ungaria de două ori.

MNA, despre care se spune că are legături cu serviciul de informații al armatei ruse GRU, a utilizat înregistrări video de la Statul Islamic pentru propaganda proprie.

În octombrie 2016, poliția ungară a percheziționat locuința liderului MNA, Istvan Gyorkos (foto dreapta), din orașul Gyor, în vestul țării, extremistul ungur trăgând asupra polițiștilor cu o pușcă de asalt și fiind arestat.

De asemenea, există informații că liderul juhadist Salah Abdeslam a fost observat de către o turistă într-o cafenea din Sopron, în apropiere de granița ungaro-austriacă. Femeia a informat poliția austriacă, iar cotidianul vienez Kronen Zeitung a scris ulterior despre acest lucru.

Luni s-au împlinit doi ani de la cele mai sângeroase atentate teroriste pe care le-a cunoscut Franța: la 13 noiembrie 2015, trei comandouri ale Statului Islamic au atacat în șase locuri publice din Franța și din suburbia Saint-Denis, omorând 130 de persoane și rănind peste 400.

Citeşte mai multe despre:   extrema dreaptă,   Ungaria,   Stat islamic,   atac terorist
Loading...