Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe UNICEF: O treime dintre imigranții care tranzitează zilnic Macedonia sunt femei și copii

UNICEF: O treime dintre imigranții care tranzitează zilnic Macedonia sunt femei și copii

Un articol de: -
Foto: ibtimes.co.uk Externe

Fondul pentru Copii al Națiunilor Unite (UNICEF) a anunțat marți că o treime dintre imigranții și refugiații care ajung acum în Macedonia sunt femei și copii, și numărul lor s-a triplat în ultimele trei luni, informează AFP.

''Numărul femeilor și al copiilor care fug de violență s-a triplat în cursul ultimelor trei luni. Se estimează că 3.000 (de imigranți) tranzitează zilnic fosta republică iugoslavă Macedonia. O treime sunt femei și copii, față de (...) 10% în iunie'', a declarat un purtător de cuvânt al UNICEF, Christophe Boulierac, într-o conferință de presă la Geneva.

Aproximativ 12% dintre femei sunt însărcinate, a mai precizat reprezentantul UNICEF.

Totodată, potrivit cifrelor autorităților macedonene, citate de UNICEF, 80% dintre imigranții și refugiații care sosesc acum în Macedonia provin din Siria, 5% din Afganistan și 5% din Irak.

Începând din iunie 2015, peste 52.000 de imigranți și refugiați veniți din Grecia au fost înregistrați la centrul de primire din orașul Gevgelija (sud), conform UNICEF, care preciează că se estimează ”că același număr tranzitează țara fără să se înregistreze”.

Citeşte mai multe despre:   imigranti,   UNICEF,   femei,   copii,   Macedonia
Loading...