Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Vicecancelarul GERMAN: O DEZMEMBRARE a Uniunii Europene NU mai este de neconceput

Vicecancelarul GERMAN: O DEZMEMBRARE a Uniunii Europene NU mai este de neconceput

Un articol de: -
Foto: cicere.de Externe

O dezmembrare a Uniunii Europene nu mai este de neconceput, a declarat vicecancelarul german Sigmar Gabriel, într-un interviu pentru Der Spiegel, citat de Reuters.

Surse din SPD au transmis că este posibil ca partidul să-l aleagă pe Gabriel, președintele formațiunii, care este și ministru al economiei în guvernul german, pentru a candida împotriva cancelarului Merkel în scrutinul federal din septembrie.

Întrebat dacă el chiar crede că ar putea câștiga mai multe voturi prin transferul mai multor bani din Germania către alte țări ale UE, Gabriel a răspuns: "Știu că discuția aceasta este foarte nepopulară. Dar mai știu și despre starea UE. Dezmembrarea sa nu mai este de neconceput. Dacă acest lucru se va întâmpla, copiii și nepoții noștri ne vom blestema. Pentru că Germania este cel mai mare beneficiar al comunității europene, atât din punct de vedere economic, cât și politic”.

"Moscheile salafiste (moscheile conduse de islamiști ultraconservatori - n.r.) trebuie interzise, comunitățile trebuie dezmembrate, iar predicatorii expulzați. Și cât mai repede cu putință", a susținut Sigmar Gabriel, care a mai precizat că are toleranță zero pe acest subiect.

Loading...