Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri High-Tech ALERTĂ! O stație spațială chineză în cădere liberă spre Pământ

ALERTĂ! O stație spațială chineză în cădere liberă spre Pământ

Un articol de: -
High-Tech

China a anunțat că a pierdut controlul asupra Tiangong 1, un laborator spațial științific. Acesta se află în cădere liberă către Pământ și se va prăbuși în curând. Stația spațială chineză va atinge Pământul în lunile care vin, la finele anului 2017 sau la începutul lui 2018, după cum scrie The Independent.

Laboratorul spațial chinez Tiangong-1 este în afara controlului și va cădea pe Pământ. Este aproape tot ce se știe despre acest mecanism lansat în spațiu în septembrie 2011 și ieșit din uz în 2016. Așa cum se întâmplă de obicei, China împărtășește foarte puține informații despre programele sale spațiale. 
„Potrivit calculelor și analizelor noastre, cea mai mare parte a laboratorului spațial se va distruge în timpul căderii”, asigura recent Wu Ping, șeful Biroului de Inginerie Spațială al Chinei.

„În principiu, totul se consumă în atmosferă”, confirmă Patrick Michel, astrofizician la Centrul național de cercetare științifică al Franței, care, pe de altă parte, recunoaște că înșiși colegii săi chinezi au foarte puține informații pe această temă. Unii specialiști sunt de părere că fie și în cazul în care ar cădea pe sol fragmente de mai multe zeci de kilograme, nu ar fi chiar un lucru neobișnuit. Există precedente.
În orice caz. pagubele, materiale sau umane, n-ar fi importante. În fiecare zi cad pe Terra rămășite din spațiu fără a alarma autoritățile, spune un alt cercetător francez. 

În ciuda zgârceniei de comunicare, afacerea nu este considerată chiar un fleac de către China. Programul spațial chinez este o prioritate pentru președintele Xi Jinping. Plasarea pe orbită a laboratoarelor Tiangong-1 și Tiangong-2 nu reprezintă decât o primă etapă din instalarea unei imense stații spațiale „made in China”.
Lansat în cursă pentru a prinde din urmă Statele Unite, Europa sau chiar Rusia în domeniul spațial, președintele Xi Jinping ține să afișeze o credibilitate neștirbită în fața rivalilor săi. Tiangong-1 este primul laborator spațial construit în întregime de China, iar Beijingul speră să lanseze în câțiva ani o structură comparabilă cu Stația Spațială Internațională, potrivit Digi24.

 

Citeşte mai multe despre:   stație spațială chineză,   Tiangong 1,   china
Loading...