Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri High-Tech Alo? Miorlau! Cum au transformat oamenii de știință o pisică în telefon

Alo? Miorlau! Cum au transformat oamenii de știință o pisică în telefon

Un articol de: -
High-Tech

Ernest Glen Wever şi Charles William Bray, doi cercetători mai excentrici de la Universitatea Princeton, au realizat un insolit experiment în 1929, anume să transforme o pisică într-un telefon, în numele ştiinţei, firește.

De-a lungul istoriei, experimentele ştiinţifice au luat uneori o turnură şocantă sau ciudată.

De pildă cel din 1929 când profesorii Ernest Glen Wever şi  Charles William Bray au încercat să înveţe mai multe despre modul în care sunetul este perceput de către nervul auditiv, informează ATI, citat de Descoperă.  

Pentru a reuși  acest lucru aveau nevoie de acces la un nerv auditiv al unei ființe vii. Astfel că au sedat o pisică şi i-au desfăcut craniul pentru a avea acces la nervii auditivi. Apoi au ataşat un capăt al telefonului de nerv şi celălalt capăt de receptorul unui telefon

Weve a ridicat receptorul şi s-a dus într-o cameră izolată fonic aflată la 15 metri depărtare. Atunci când Bray a vorbit în urechea pisicii, Wever l-a putut auzi prin intermediul receptorului. Principala idee din acea perioadă se referea la faptul că atunci când un sunet devine mai puternic frecvenţa creşte. Pentru a confirma ipoteza, cei doi au realizat mai multe teste prin ataşarea firului telefonic către mai multe părţi ale creierului pisicii şi oprirea fluxului sanguin către creier. Atunci când aceste tehnici nu au funcţionat şi-au dat seama că frecvenţa  răspunsului din nervul auditiv era corelată direct cu cea a sunetului. 

Cu toate că studiul a fost criticat de activiştii pentru drepturile animalelor, cei doi au fost primii care au primit premiul Howard Crosby Warren Medal of Society al Society of Experimental Psychologists pentru descoperirea lor remarcabilă. 

Această descoperire a ajutat la alte reuşite din domeniul medical care au fost utilizate şi în cadrul celui de-Al Doilea Război Mondial. Munca lor a ajutat la dezvoltarea primelor implanturi cohleare. 

 

 

 

Loading...