Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri High-Tech Anunțul de care SE TEM toți internauții: De la 1 martie...

Anunțul de care SE TEM toți internauții: De la 1 martie...

Un articol de: -
High-Tech

Proprietarii de domenii “.ro” au început să primească notificări privind introducerea, de la 1 martie 2018, a unui tarif de înregistrare și de mentenanță anuală, taxă anunțată încă din vara acestui an.
Conform estimărilor, taxa anuală va fi în cuantum de 6 euro, fără TVA, pentru fiecare domeniu.

În același timp, tariful practicat de ICI București (pentru vânzare directă pe site-ul www.rotld.ro) va fi de 12 euro/an, plus TVA. Data de expirare a domeniilor “.ro” va fi calculată ținând cont de principiul conform căruia vechea taxă de înregistrare trebuie să acopere minimum 5 ani de mentenanță.

Astfel, domeniile înregistrate înainte de 1 martie 2013 vor primi minimum 3 luni perioadă de grație pentru plata serviciului de mentenanță, astfel încât primele domenii vor expira începând cu 1 iunie 2018, scrie Profit.

Dacă data de expirare rezultată este anterioară celei de 1 iunie 2018 (exemplu - domeniul înregistrat la 1 ianuarie 2010 va avea data de expirare 1 ianuarie 2015), data de expirare va fi distribuită pe o perioadă de 6 luni, începând cu 1 iunie 2018 pană în 30 noiembrie 2018, pe baza lunii calendaristice a datei de înregistrare, prin gruparea a câte două luni și păstrarea zilei calendaristice.

Această distribuție a domeniilor mai vechi de 5 ani pe o perioadă de 6 luni este argumentată prin posibilitatea ca fiecare deținător de domenii “.ro” să poată să reînnoiască domeniul dacă dorește acest lucru.

Potrivit RoTLD, România este în prezent singura țară din Europa care nu a introdus un tarif de mentenanță anuală pentru domenii de Internet.

 

 

Citeşte mai multe despre:   site,   internet
Loading...