Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri High-Tech BALENA ALBASTRĂ: Administratorul jocului SINUCIGAȘ susține că e un proiect despre FERICIRE. Micul Mengele-Freud e acum sub arest (FOTO, VIDEO)

BALENA ALBASTRĂ: Administratorul jocului SINUCIGAȘ susține că e un proiect despre FERICIRE. Micul Mengele-Freud e acum sub arest (FOTO, VIDEO)

Un articol de: -
High-Tech

De la Est vine Balena! Mai e și Albastră, adică tristă, pesimistă, sinucigașă. De câteva zile, suscită curiozitate maximă pentru că mare lucru nu s-a știut despre "jocul" Balena Albastră, decât că îndeamnă (cu succes) tinerii la suicid. A început în Rusia, s-a extins în Ucraina și Moldova. Din fericire, e în rusă, nu în engleză, că expansiunea ar fi avut viteză mai mare.

Ceea ce e bine de lămurit din start: NU este un joc în sensul clasic, bazat pe software ori console, ci un set de reguli ale unor forumuri cu interacțiune directă și reală. Pe lângă "Balena Albastră", grupuri online precum "Casa liniștită", "Trezește-mă la 04:20", "Fugi sau mori", "50 de zile până la..”, "f57-f58”, "Niapoca”, "Marea balenelor” impun jucătorilor să îndeplinească misiuni teribile de la tăiatul venelor la aruncarea de pe acoperișuri. 

Potrivit presei ruse, în noiembrie 2016, unul dintre moderatorii grupurilor morții de pe rețeaua de socializare Vkontakte, Filip Budeikin, a fost arestat într-o suburbie a Moscovei. Mandatul său de arestare durează până în mai, dar eliberarea sa depinde de procesul început pe 2 martie.  

Filip Budeikin a creat opt grupuri ale morții, în perioada decembrie 2013 – mai 2016, pentru a obține cât mai mulți followeri. 

Cu două zile înainte de a fi arestat, Budeikin (21 ani), care în mediul virtual era cunoscut cu pseudonimul Filip Fox, a acordat un interviu pentru site-ul St.Petesburg.ru în care declară că  a gândit acest joc pentru "a curăţa lumea de cei care fac rău societăţii".

Şi mai şocant este că psihiatrii care l-au consultat pe Filip Budeikin în închisoare l-au declarat perfect sănătos. În discuţia cu reporterii, Budeikin a recunoscut foarte senin că împinge tinerii la sinucidere.

"Da! Nu-ţi face griji, o să înţelegi. Toţi înţeleg. Mor fericiţi. Le dau tot ce nu pot avea în viaţa reală: căldură, înţelegere şi comunicare", le-a spus acesta jurnaliştilor.

"Totul a început în 2013. Am creat F57 și am avut succes", susţine Budeikin. În 2014, site-ul a fost interzis, aşa că a regândit tot proiectul. Aşa a apărut jocul Balena Albastră, despre care se estimează că a împins la sinucidere peste 130 de adolescenţi până acum.

Prima victimă a fost o tânără de 16 ani, Rina Palenkova care s-a sinucis în 23 noiembrie 2015, devenind idolul mai multor adolescenţi. La întrebarea care a fost greşeala fetei, singura vină indicată de coordonatorul jocului a fost aceea că era sectantă.

Budeikin a detaliat totuşi cazul altui adolescent care s-a sinucis. "Era student. Nu avea decât un părinte, erau săraci, mama îl bătea, iar în timpul liber omora câini. Aşa că a fost mai bine pentru toată lumea, în special pentru el!", a declarat administratorul grupurilor.

Cum se desfășoară, de fapt, acest joc? Iată ce spune creierul operațiunii:

"Jocul începe. Este necesar ca sarcinile să fie efectuate așa că vorbesc cu ei despre ei înșiși, comunicăm. În cursul acestui dialog, devine clar cine este cine. Apoi inițiez o conversație pe Skype ca să aflu mai multe lucruri din viața lor. După care iau decizia. Cu cât tânărul este mai obosit și nu doarme noaptea, cu atât mintea lui devine mai accesibilă", explică Budeikin.

Despre el însuși, Filip Budeikin a mărturisit că este o persoană bipolară și că tot ce face are legătură cu faptul că a avut parte de o "copilărie dificilă".

Potrivit portalului de informații Medusa Project, Filip Budeikin în vârstă de 21 de ani este născut în localitatea Ukhta (republica Komi)  și are doi frați. În 2012 s-au mutat într-o  localitate situată la 40 km de Moscova - Solnecinogorsk. Întreaga lui familie era considerată ușor ciudată în comunitatea de unde provine, iar din cauza agresivității colegii de școală îl ocoleau. A încercat să își continuie studiile în domeniul tehnic, dar a renunțat.

În ultimii ani, Filip nu a mai ținut legătura nici cu frații, nici cu mama sa, trăind aproape exclusiv cu internetul în venă. Acolo erau toți cei care contau pentru el, declară o prietenă virtuală care îl cunoștea mai bine.  

Acesta este în mare portretul unui psihopat de succes. Să vedem ce decizie vor lua judecătorii în ceea ce îl privește, dar și fanii săi de pe net...

REGULILE JOCULUI SINUCIGAȘ: Un vlogger român dezvăluie detaliile terifiante ale JOCULUI BALENA ALBASTRĂ

 

Citeşte mai multe despre:   Balena Albastra,   Rusia,   sinucideri
Loading...