Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri High-Tech Bitdefender: Posesorii de dispozitive Apple cu sisteme de operare OS X şi iOS, expuşi furtulului de informaţii. În spatele amenințării cibernetice se află vorbitori de limba rusă

Bitdefender: Posesorii de dispozitive Apple cu sisteme de operare OS X şi iOS, expuşi furtulului de informaţii. În spatele amenințării cibernetice se află vorbitori de limba rusă

Un articol de: -
Foto: apple.com High-Tech

Amenințare pentru proprietarii de calculatoare Mac, fabricate de Apple. Aceștia pot fi monitorizați printr-o ameninţare cibernetică creată special cu acest scop în cadrul celei mai ample campanii de spionaj din istorie, în spatele căreia se află vorbitori de limba rusă, informează News.ro, citând un comunicat de presă publicat joi de producătorul român de soluţii de securitate cibernetică Bitdefender.

Potrivit sursei citate, posesorii de dispozitive cu sistem de operare OS X (redenumit macOS) şi iOS sunt expuşi furtului de date şi informaţii prin intermediul unei ameninţări dezvoltate în mod special pentru terminale Apple.

Specialiștii de la Bitdefender susțin că Xagent este cea mai agresivă ameninţare avansată persistentă (APT) care spionează terminale Apple identificată vreodată. Aceasta se descarcă automat în timpul vizitării unor site-uri și are acces direct la sisteme desktop iMac, Mac Pro, Mac Mini şi laptopuri Apple MacBook Air sau Pro şi indirect la telefoane iPhone şi tablete iPad.

”Dezvoltatorii ameninţării Xagent nu se adresează maselor de utilizatori, ci vizează victime specifice, cu scopul clar de a sustrage date şi de a monitoriza activitatea unor persoane cheie, cu acces la informaţii de importanţă strategică”, se arată în comunicatul citat. 

Încă din 2015, Bitdefender a atras atenția că şi România se află pe lista statelor spionate de ameninţarea cibernetică denumită APT28, dezvpltată de vorbitori de limba rusă. 

Printre ţintele vizate de atacatori au fost şi instituţii guvernamentale, servicii de telecomunicaţii şi criminalitate informatică şi companii aerospaţiale din România, Germania şi Ucraina. 

Citeşte mai multe despre:   BitDefender,   apple,   OS X,   iOS,   amenintare cibernetica,   furt de informatii,   rusi
Loading...