Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri High-Tech Copiii sub 16 ani nu vor mai putea folosi Facebook-ul începând de anul viitor

Copiii sub 16 ani nu vor mai putea folosi Facebook-ul începând de anul viitor

Un articol de: -
High-Tech

O nouă lege a Comisiei Europene, care va intra în vigoare începând de anul viitor,  ar putea isca conflicte între generații. Copiii sub 16 ani nu se vor mai putea înregistra pe site-uri dacă nu vor obține acordul părinților.

Administratorii de site-uri vor primi amenzi uriașe dacă nu cer acordul părinților pentru ca minorii sub 16 ani să le acceseze platforma. Amenzile ar putea ajunge până la 20 de milioane de euro.

Majoritatea site-urilor existente în acest moment precizează că se pot înregistra doar majorii, însă fără a lua nicio măsură de verificare a acestui aspect.

Specialiștii sunt de părere că există soluții pentru a rezolva problema și chiar au propus câteva.

„Poţi să îl obligi din momentul în care deschide contul să dea şi adresa de mail a părinţilor şi părinţii fie văd un raport digital, fie chiar să printeze un document pe care să-l trimită scanat.”, a spus Bogdan Manolea, expert în tehnologie și internet.

„Aproape două treimi dintre copii au fost victime ale bulyingului. Au descoperit poze cu ei pe alte site-uri şi că cineva le-a spart conturile şi au furat de acolo discuţii şi poze”, a afirmat consilierul pentru copii, Ovidiu Majină, conform Digi24

Mulți psihologi sunt de părere că sunt numeroase cazuri de copii și adolescenți care nu au nicio problemă cu scrisul în mediul virtual, însă care sunt incapabili să interacționeze cu alte persoane în realitate.

Această lege va intra în vigoare în toate statele UE începând cu data de 25 mai a anului viitor.

Citeşte mai multe despre:   lege,   comisiei europene,   Facebook
Loading...