Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri High-Tech Hong Kong: Manifestanții folosesc o aplicație pentru a comunica pe smartphone prin Bluetooth

Hong Kong: Manifestanții folosesc o aplicație pentru a comunica pe smartphone prin Bluetooth

Un articol de: -
Foto: businessinsider.com High-Tech

FireChat, o nouă aplicaţie de mesagerie pe smartphone care funcţionează fără reţea de telefonie mobilă sau Internet, face furori în rândul manifestanţilor prodemocraţie de la Hong Kong, care se tem de cenzură sau de saturarea comunicaţiilor, relatează AFP.

Lansată de către o societate californiană creată de către un francez, Micha Benoliel, această aplicaţie care utilizează tehnologia Bluetooth a fost descărcată de 100.000 de ori numai duminică, la Hong Kong.

Până în prezent, reţeaua de telefonie mobilă a oraşului nu a fost întreruptă în mod deliberat de către autorităţi, dar este supraaglomerată, iar manifestanţii au întâmpinat uneori dificultăţi în a da telefon sau a trimite mesaje. Dar ei şi-au dat seama că pot rămâne în contact cu prieteni, pe o rază de câteva zeci de metri, cu ajutorul acestei aplicaţii.

"Grupuri de pe Facebook au îndemnat să fie descărcată, în eventualitatea unor momente critice" în timpul manifestaţiilor, a declarat Minnie.

"Sperăm că FireChat vă va fi de folos. Amintiţi-vă că pentru moment mesajele nu sunt încriptate. Fiţi prudenţi", se arăta într-unul dintre textele postate de compania lui Micha Benolien, OpenGarden.

Citeşte mai multe despre:   Hong Kong,   manifestanti,   aplicatie,   smartphone,   bluetooth,   firechat
Loading...