Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri High-Tech ÎNTREBAREA CARE FACE TOȚI BANII! Telefonul poate înregistra atunci când nu îl folosim?

ÎNTREBAREA CARE FACE TOȚI BANII! Telefonul poate înregistra atunci când nu îl folosim?

Un articol de: -
Foto: news-republic.com High-Tech

Se spune că nu este vorba de paranoia atunci când ai dreptate. Mulți oameni au devenit din ce în ce mai suspicioși și atenți cu dispozitivele pe care le folosesc, în special telefoanele mobile care au devenit parte din viața noastră de zi cu zi.

Oamenii se îngrijorează că telefoanele sunt folosite pentru a fi monitorizați și urmăriți. Iar acest dispozitiv este perfect pentru acest lucru, pentru că au încorporate microfoane și asistenți virtuali precum Siri de la Apple și Cortana de la Microsoft care sunt activate prin voce.

Zvonuri cum că aplicația Facebook Messenger ar înregistra conversții private chiar și atunci când utilizatorii nu aveau instalată această aplicație, a luat o mare amploare în luna mai a anului 2016, atunci când Profesorul Kelli Burns a declarat pentru The Independent că news feed-ul ei și paginile promovate, păreau să aibă o legătură cu ceea ce discuta ea atunci când nu folosea telefonul.

Pentru a testa această teorie, ea menționa cuvinte cheie specifice când era în preajma telefonului. Potrivit spuselor ei, reclamele pentru produsele despre care vorbea începeau să apară în news feed. Ea a declarat că acest lucru nu este o dovadă clară că Facebook-ul ar înregistra conversații, dar din spusele ei, nu ar trebui să ne mire dacă ar fi așa. Compania lui Mark a negat bineînțeles aceste acuzații.

Și chiar dacă Facebook nu ar înregistra conversații, asta nu înseamnă că telefoanele nu pot înregistra informații fără ca utilizatorul să știe. Noi nu le putem privi ca pe niște dispozitive de înregistrare a informațiilor pentru că sunt foarte personale, dar acesta esta adevărul. Ele înregistrează și informații audio.

Mulți dintre noi considerăm că nu spunem lucruri atât de interesante sau importante pentru a fi înregistrați. Însă aceste informații sunt combinate cu multe altele și astfel se creează o imagine detaliată a noastră ca indivizi. Și chiar dacă companiile telefonice nu înregistrează intenționat conversații, cu siguranță ele au multe date stocate, potrivit INQUISITR.

Citeşte mai multe despre:   telefoane,   Facebook,   Microsoft,   apple
 
 
Loading...