Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri High-Tech OASPEȚI DE DEPARTE: Un misterios ASTEROID din alt Sistem Solar se apropie de Terra! Al cui MESAGER este „Oumuamua”? (VIDEO, FOTO)

OASPEȚI DE DEPARTE: Un misterios ASTEROID din alt Sistem Solar se apropie de Terra! Al cui MESAGER este „Oumuamua”? (VIDEO, FOTO)

Un articol de: -
High-Tech

Astronomii confirmă faptul că obiectul misterios ce a fost detectat în sistemul nostru solar luna trecută este într-adevăr dintr-un alt sistem solar. Aceştia l-au denumit „Oumuamua”, şi sunt de părere că aceasta ar putea fi doar unul dintre zecile de mii de obiecte nedetectata din imediata noastră apropiere cosmică.

Certitudinea originii din alt sistem solar provine dintr-o analiză ce susţine că orbita urmată de către acest obiect este aproape imposibil de obţinut în zona Soarelui nostru, susține National Geographic.

Numele acestuia vine de la termenul hawaiian pentru mesager și asta pentru că avem de-a face cu prima rocă spaţială ce a fost identificată ca fiind formată în apropierea altei stele. Și cum asteroizii se contopesc în timpul formării unei noi planete, acest obiect ne poate spune ceva despre procesul particular de formare al planetelor de departe.

Ultimele analize realizate cu telescoapele existente la nivelul suprafeţei planetei noastre indică faptul că Oumuamua este chiar foarte similar cu unele comete şi asteroizi din sistemul nostru solar! Dacă o compoziţie similară planetei noastre ar putea fi tipică în galaxiile universului, atunci e posibil să fie și viață inteligentă în acele locuri!

Despre acest obiect misterios se ştie doar că este de o culoare închisă, ce absoarbe circa 96% din lumina ce îi cade pe suprafaţă. Conform observaţiilor a două grupuri independente de cercetători, din Europa şi Hawaii, lungimea acestui obiect spaţial este de 400 metri, iar odată la 7,3 ore se roteşte în jurul propriei axe.

Conform unui alt grup de astronomi, de la universitatea California din Los Angeles, s-a estimat că numărul „vizitatorilor” prezenţi în acest moment în sistemul nostru solar ar putea fi de cca 10.000. Acestea au o viteză mult prea mare pentru a fi capturaţi de forţele gravitaţionale ale Soarelui, însă chiar şi aşa, durează aproximativ un deceniu pentru a străbate întregul nostru sistem solar. Acest tip de obiecte au devenit obiectul de interes a unui număr tot mai mare de telescoape robotice a căror misiune este identificarea obiectelor solare ce ar putea lovi planeta noastră.

OASPEȚI DE DEPARTE: Un misterios ASTEROID din alt Sistem Solar se apropie de Terra! Al cui MESAGER este „Oumuamua”?

Citeşte mai multe despre:   asteroid
Loading...