Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri High-Tech Profitați cât se mai poate: Upgrade-ul gratuit de la Windows 7 şi 8 la Windows 10 încetează curând

Profitați cât se mai poate: Upgrade-ul gratuit de la Windows 7 şi 8 la Windows 10 încetează curând

Un articol de: -
High-Tech

Se pare că Microsoft nu mai respectă ce a promis iniţial upgrade gratuit de la Windows 7, 8 şi 8.1 la Windows 10 pentru primul an de după lansare, însă în continuare, cei care încă folosesc vechile versiuni pot să treacă la noul sistem de operare fără să plătească preţul de aproximativ 100 de euro.

Din Microsoft a anunţat că va opri această posibilitate de tranziție foarte curând.

Upgrade-ul la Windows 10 de la versiunile anterioare va funcţiona doar până la data de 31 decembrie 2017, la un an şi jumătate după ce perioada „oficială” de upgrade s-a terminat. În ciuda faptului că Microsoft susţine că upgrade-urile pentru majoritatea utilizatorilor au fost oprite, doar cei care folosesc funcţiile „ajutătoare” din sistemul de operare, dedicate persoanelor cu dizabilităţi putând face trecerea în mod gratuit. La sfârşitul acestui an însă, şi aceste upgrade-uri vor înceta, potrivit GO4it.

Singura modalitate de a folosi sistemul de operare Windows 10 într-o variantă originală fără a plăti licenţa după data de 31 decembrie va fi prin intermediul programului Windows Insiders, care livrează actualizări în variantă nefinalizată către cei dispuşi să le testeze. Cei care doresc experienţa normală de utilizare şi nu au o licenţă de Windows 10 activă, vor fi nevoiţi să cumpere sistemul de operare într-una din variantele sale (Home sau Pro).

Citeşte mai multe despre:   Upgrade gratuit ,   Windows 7,   Windows 10
Loading...