Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri High-Tech Războiul GIGANȚILOR online: Google sare la gâtul lui Amazon! Ochi pentru ochi și... apps pentru apps

Războiul GIGANȚILOR online: Google sare la gâtul lui Amazon! Ochi pentru ochi și... apps pentru apps

Un articol de: -
High-Tech

Război între coloșii Google și Amazon: Google a scos aplicația YouTube de pe dispozitivele Amazon Fire TV și Echo Show, în replică la faptul că Amazon că a eliminat Chromecast de la vânzare în 2015, iar acum a exilat o serie de gadgeturi Nest de pe site-ul său, potrivit Washington Post.

Mai mult, Google acuză Amazon de lipsă de reciprocitate, deoarece aceasta din urmă nu face disponibil serviciul Amazon Prime Video pe Chromecast, iar boxele inteligente Google Home nu se află nici ele la vânzare pe Amazon.

Amazon a eliminat în 2015 din magazinul său online, cel mai mare din lume, dispozitivele Google Chromecast și Apple TV. Compania a justificat atunci mișcarea prin faptul că utilizatorii se așteaptă ca acestea să funcționeze cu serviciul de filme Amazon Prime Video.

Între timp, Amazon și Apple au căzut la pace, astfel că serviciul Prime Video se găsește pe gadgeturile Apple TV. În fapt, Amazon voia doar să își promoveze propriile produse.

Pe de altă parte, Amazon a anunțat că site-ul YouTube este în continuare funcțional celor care vor să-l acceseze prin browser, catalogând decizia Google drept un precedent dezamăgitor de blocare selectivă a accesului către un site deschis.

Vestea bună e că ambele companii au anunțat, totuși, că doresc să rezolve situația cât mai curând.

Google și Amazon se concurează puternic în tot mai multe domenii, fiind competitori de top în domeniul serviciilor de cloud computing, iar mai nou și în domeniul inteligenței artificiale și a dispozitivelor activate prin voce.

Boxele inteligente Amazon Echo se vând mult mai bine decât Google Home, iar Amazon are o cotă mai mare și în domeniul serviciilor de cloud.

Pe de altă parte, Google domină zona advertisingului online și lumea dispozitivelor mobile, prin Android.

De altfel, competiția asupra serviciilor online este atât de puternică încât o analiză recent arăta că internetul începe să moară și va fi înlocuit de către Trinet, adică ecosistemele online deținute de către trei companii: Google, Amazon și Facebook.

Totuși, Google are parte de propria plată karmică declanșată de conflictul cu Microsoft, când nu a făcut disponibile aplicațiile sale pe Windows Phone sau Windows 10...

Browserul Chrome funcționează acum pe calculatoarele cu Windows 10, dar nu există pe dispozitivele mobile. Nici aplicația YouTube nu este prezentă, site-ul putând fi accesat doar pe browser. Singura aplicație oficială de YouTube realizată de Google și prezentă în ecosistemul Microsoft este pe consolele de jocuri Xbox.

 

Citeşte mai multe despre:   Google,   amazon,   online,   trinet,   război
Loading...