Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri High-Tech SENZAȚIONAL! Primul transplant de CAP, realizat cu succes: Ce VIP-uri sunt pe lista de așteptare a NEMURIRII

SENZAȚIONAL! Primul transplant de CAP, realizat cu succes: Ce VIP-uri sunt pe lista de așteptare a NEMURIRII

Un articol de: -
High-Tech

Controversatul neurochirurg italian Sergio Canavero își trâmbițează orgolios reușita primul transplant de cap de la om la om.

Cu toate acestea, transferul de capete a avut loc pe două cadavre, dar Canavero afirmă că o operaţie pe un om în viaţă va avea loc ''cât de curând''.

profesorul italian Sergio Canavero, directorul Turin Advanced Neuromodulation Group a ținut o conferinţă de presă vineri dimineaţă la Viena în care a anunţat că o echipă de la Universitatea Harbin Medical din China a "realizat primul transplant de cap uman",  în urma unei operaţii care a durat 18 ore şi care a arătat că este posibilă reconectarea cu succes a coloanei vertebrale, nervilor şi vaselor de sânge.

Operaţia a fost condusă de către dr. Xiaoping Ren, care anul trecut a reuşit această procedură pe o maimuţă. "Primul transplant uman pe cadavre umane a fost efectuat", a afirmat Canavero, adăugând că urmează schimbul între un corp de donator aflat în moarte cerebrală şi un cap încă viu. "Şi acela este ultimul pas pentru transplantul de cap pentru tratarea unei probleme medicale", a adăugat medicul italian, precizând că această procedură este "iminentă", potrivit Telegraph.

În urmă cu doi ani, Sergio Canavero a şocat comunitatea ştiinţifică, afirmând că este gata să realizeze transplantul de cap uman în următorii doi ani. Atunci, Valery Spiridonov, un programator din Rusia, diagnosticat cu o formă de atrofie musculară spinală cunoscută sub numele de "Werding-Hoffmann", a anunţat că a acceptat să fie primul pacient care va fi supus unui transplant de cap. În septembrie anul acesta, rusul a afirmat că nu doreşte să fie subiectul procedurii deoarece medicul italian, supranumit Frankenstein, după celebra poveste, nu a putut să-i promită că va obţine ceea ce el îşi doreşte, să meargă din nou. 

Neurologul Sergio Canavero s-a reorientat către China, pe motiv că şansele de a găsi un donator sunt ridicate şi pentru că a primit şi sprijinul medicul Xiaoping Ren, din cadrul Universităţii Harbin Medical. 

În conferinţa de presă susţinută la Viena, profesorul italian a afirmat că "un număr ridicat" de oameni s-au oferit deja voluntari pentru transplant.

"Pentru prea mult timp, natura ne-a dictat regulile ei. Ne-am născut, creştem, îmbătrânim şi murim. De milioane de ani oamenii au evoluat şi au murit 100 de miliarde de oameni. Acesta este un genocid la scară largă. Am intrat într-o epocă în care ne vom lua destinul în propriile mâini. Se va schimba totul, te va schimba la toate nivelurile. Primul transplant de cap, în mod uman, a fost realizat. Toată lumea a afirmat că este imposibil, dar operaţia a fost un succes," a afirmat Sergio Canavero, adăugând că lucrarea ştiinţifică  cu detaliile procedurii va fi publicată în următoarele zile, potrivit Descoperă. 

Citeşte mai multe despre:   transplant de cap,   Sergio Canavero,   Xiaoping Ren
Loading...