Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri High-Tech ȘOCANT: Femeile asimilează ADN-ul bărbaţilor cu care au întreţinut relaţii sexuale

ȘOCANT: Femeile asimilează ADN-ul bărbaţilor cu care au întreţinut relaţii sexuale

Un articol de: -
High-Tech

Rezultatele cercetărilor din știința modernă nu încetează să ne uimească. Nu de mult s-a descoperit faptul că organismul femeilor este purtător al ADN-ului viu al tuturor bărbaţilor cu care acestea au avut relaţii sexuale. Aserțiunea este concluzia unui studiu realizat de specialişti din cadrul Universităţii din Seattle în colaborare cu Centrul de Cercetare a Cancerului Fred Hutchinson.

Savanții au făcut descoperirea din întâmplare, în timp ce studiau anumite aspecte privind evoluția sarcinii, potrivit yournewswire.com.

Conform studiului, 63% (37 din 59) dintre femeile testate prezentau la nivelul creierului un ''microchimerism masculin'', cu alte cuvinte deţineau ADN-ul altor indivizi care sunt genetic diferiţi.

După îndelungi deliberări, specialiştii au identificat 4 posibile cauze: purtarea unui fetus masculin în timpul sarcinii, coabitarea cu un geamăn masculin în timpul perioadei intrauterine, preluarea - tot în perioada intrauterina - a materialului genetic de la un fetus anterior masculin (frate mai mare) şi, cel mai adesea, relaţiile sexuale.

Spermatozoizii sunt celule vii și își pot găsi adăpost în corpul femeii, putând ajunge în fluxul sanguin şi apoi în creier şi coloana vertebrală, se mai arată în studiu.

Citeşte mai multe despre:   adn,   relații sexuale,   spermatozoid
Loading...