Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri High-Tech Un specialist în robotică avertizează: Adevărata primejdie e PROSTIA ARTIFICIALĂ!

Un specialist în robotică avertizează: Adevărata primejdie e PROSTIA ARTIFICIALĂ!

Un articol de: -
High-Tech

În ultima vreme se înmulțesc temerile privind primejdiile reprezentate de implicațiile conviețuirii oamenilor cu roboții dotați cu inteligență artificială revin în atenția publicului.

Celebrul profesor Stephen Hawking, avertizase anterior că dezvoltarea fără precedent a inteligenței artificiale ar putea pune în pericol însăși existența rasei umane, potrivit BBC

Totuși, o altă somitate din domeniu, profesorul Alan Winfield, care este responsabil cu etica robotică la Bristol Robotics Lab a declarat într-un interviu pentru BBC că „prostia artificială” reprezintă un pericol infinit mai mare și a minimalizat riscurile despre care avertiza Hawking. 

 

Ar trebui să ne facem griji despre proasta întrebuințare a inteligenței artificiale, de pildă în vederea realizării armelor, în crearea roboților militari etc. Profesorul englez a numit toate acestea „artificial stupidity” - „prostie artificială”.
 

Citeşte mai multe despre:   roboti,   etica robotica,   Alan Winfield,,   Stephen Hawking
Loading...