Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Mortul Zilei: Bărbatul cu 86 de soții. Radu Banciu: Ce Tăriceanu? Ce Irinel? Povestea asta romanțată la un moment dat se va găsi într-un film, va juca un Denzel Washington (VIDEO)

Mortul Zilei: Bărbatul cu 86 de soții. Radu Banciu: Ce Tăriceanu? Ce Irinel? Povestea asta romanțată la un moment dat se va găsi într-un film, va juca un Denzel Washington (VIDEO)

Un articol de: -
Foto: B1TV Lumea lui Banciu

Radu Banciu a vorbit în ediția de luni a emisiunii "Lumea lui Banciu" despre "mortul zilei", un bărbat de Nigeria care a murit la vârsta de 93 de ani, după ce a intrat în Cartea Recordurilor pentru faptul că a avut 86 de soții.

"La capitolu mortul zilei avem astăzi o referință. A murit omul care avea cele mai multe neveste din lume, un cetățean din Nigeria. Avea 86 de soții, 93 de ani a trăit, s-a prăpădit în centrul Nigeriei, unul din cele mai populate state din lume și cel mai populat stat african. Pe numele său extins Muhammadu Bello Masaba zis Baba. Baba înseamnă în dialectul lor tata, nu hoașcă cum ar fi putut unii să intuiască. A refuzat la un moment dat, ajungând la vârsta de 93 de ani, să își mai ia medicamentele și până la urmă s-a prăpădit.

Ce este fantastic în această știre, fantastic este că toate cele 86 de soții i-au stat la căpătâi și bineînțeles l-au îngropat. Așa ceva nu s-a mai pomenit, este o premieră în istoria acestei planete. Omul avea 86 de muieri și niciuna nu decedase până când el a împlinit vârsta de 93 de ani și toate au fost prezente la îngropăciune. De aici se pot țese istorii pentru toate publicațiile de satiră din toate timpurile și de pe toate continentele. Ce Tăriceanu? Ce Irinel? 86 de muieri i-au fost alături. 

Omul a fost amenințat cu moartea, cu condamnarea la moarte, cu delapidarea și cu toate celelalte pentru că la un moment dat Tribunalul Islamic din zona respectivă unde legea sharia trebuia respectată, i-a pus în față această dilemă: ori renunți la 82 de muieri ori dacă nu capul îți va sta acolo unde îți stau picioarele. Până la urmă se pare că el, amenințat în repetate rânduri cu sentința, a acceptat de ochii lumii. Cică 4 muieri avea voie, el deținea în total 86. Le-a păstrat pe toate dar se pare că doar 4, trase la sorți, istoria nu ne explică și mai bine așa, povestea asta romanțată care la un moment dat se va găsi într-un film, va juca un Denzel Washington, cineva îl va juca și pe nenea ăsta. 

Încheind subiectul, știu la ce se gândesc românii. Evident, orice bărbat invidiază așa ceva, și nu vorbim aici de numărul muierilor. 86 de femei nici nu apuci să le vezi într-o viață. Era greu de considerat totuși că el le vizita pe toate și petreceau un anume timp cu ele. Nu! Altceva se gândește lumea și într-adevărat asta este un argument peste care nu avem ce, doar să ne plecăm. O să îl tot pomenim că ar trebui să fie un reper pentru noi toți".

"Mortul Zilei: Bărbatul cu 86 de soții". Radu Banciu: "Ce Tăriceanu? Ce Irinel?(...) Povestea asta romanțată care la un moment dat se va găsi într-un film, va juca un Denzel Washington"

Citeşte mai multe despre:   Nigeria,   Radu Banciu,   Lumea lui Banciu,   calin popescu tariceanu,   Irinel Columbeanu
Loading...