Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Monden Bărbații fumători, în mare pericol! SEXUL ORAL ÎI ÎMBOLNĂVEȘTE DE CANCER!

Bărbații fumători, în mare pericol! SEXUL ORAL ÎI ÎMBOLNĂVEȘTE DE CANCER!

Un articol de: -
Monden

Un studiu științific ale cărui concluzii le prezentăm mai jos vor dezamăgi pe doamne și domnișoare, deoarece se  referă la posibilele efecte nedorite ale unei practici sexuale foarte frecvente.

Astfel, persoanele care fumează şi fac sex oral cu peste cinci parteneri sunt predispuse la dezvoltarea cancerului deoarece sunt expuse constant la virusul papilomului, cunoscut şi cu denumirea de HPV. Independent relatează că 0,7% dintre bărbaţi pot dezvolta cancer orofaringial pe parcursul vieţii. Dar riscul este mult mai scăzut la femei, persoanele care nu fumează şi cei care fac sex oral cu mai puţin de cinci parteneri. 

''Majoritatea oamenilor fac sex oral şi am descoperit că infecţia orală cu HPV ce produce cancer este destul de rară în cazul femeilor,  indiferent de câţi parteneri sexuali are''. Cercetătorii au observat 13.089 de persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 69 de ani. Aceştia au investigat câte persoane erau purtătoare ale virusului HPV şi l-au comparat cu numărul de persoane care se aşteptau să dezvolte cancer la nivelul capului sau gâtului. 

În cazul bărbaţilor care fumau, dar au avut şi relaţii sexuale cu mai mult de cinci partenere unde au practicat sexul oral, riscul apariţiei  cancerului creştea la 15%. 

 

Citeşte mai multe despre:   sex oral,   cancer,   HPV,   virus
Loading...