Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Monden Vedetele de la noi nu se lasă initimidate de atacul din Barcelona și continuă să viziteze superbul oraș (FOTO)

Vedetele de la noi nu se lasă initimidate de atacul din Barcelona și continuă să viziteze superbul oraș (FOTO)

Un articol de: -
Monden

Atacul din Barcelona soldat cu 14 morți și 100 de răniți a îngrozit o lume întreagă, dar nu i-a făcut pe turiști să stea departe de cel mai frumos și mai vizitat oraș al Spaniei. Vedetele de la noi au spus că sunt alături de familiile victimelor incidentului și că vor continua să viziteze Barcelona de câte ori vor avea ocazia.

În aceste momente, La Rambla este și mai populată de oameni, de data aceasta aflându-se acolo pentru a se ruga pentru cei ce și-au pierdut viața joi.

Ela Crăciun este o turistă fidelă a orașului lui Gaudi și a spus că se va reîntoarce acolo cu drag mereu fiindcă nu vrea să se oprească din a-și trăi viața frumos. „Spania, și Barcelona în particular, reprezintă una dintre destinațiile mele de suflet. Tot timpul revin acolo cu drag. Este un oraș plin de viață, unde te simți cu adevărat liber. M-a afectat foarte mult ce s-a întâmplat acolo. Pe La Rambla mă plimb, ca orice turist, de fiecare dată când ajung în Barcelona și, pur și simplu, am simțit o durere imensă atunci când am văzut la televizor scenele în care victimele erau întinse pe asfalt. Este îngrozitor ce se întâmplă. Ei vor să ne facă să trăim în teroare, ca să simțim că nu avem siguranță nicăeri. Asta nu înseamnă că ne vom opri vreodată să ne trăim viața frumos, cu demintate, călătorind unde dorim”.

Fetele de la Amadeus au fost prezente de curând la un concert pe care l-au susținut la Opera din Barcelona și au rămas șocate când au auzit de tragedia care s-a produs pe cea mai frumoasă și mai populată stradă a orașului, La Rambla. „Am susținut recent un concert splendind la Opera din Barcelona, ocazie cu care am descoperit și mai mult frumusețea și istoria acestui oraș superb și oamenii atât de speciali de acolo. Ne-am petrecut vacanțele în Barcelona de multe ori și vom reveni de fiecare dată cu inima deschisă, indiferent de ce se întâmplă. Incidentul de pe La Rambla  este îngrozitor de dureros și de revoltător. La fel ca precedentele din Franța, Marea Britanie sau Bruxelles. Este important să fim uniți și să învățăm să trăim frumos împreunăm indiferent de nație, rasă sau convingeri religioase. Să fim atenți să nu generalizăm și să învinovățim prin prima acțiunilor unui grup restrâns. Suntem sigure că, într-un final, dragostea față de aproapele nostru va învinge orice este rău. Barcelona este și va rămâne unul dintre orașele noastre preferate și vom reveni mereu acolo cu drag”.

Nici Corina Caragea nu a fost intimidată să renunțe la destinația ei de suflet. „În locul ăsta, „Viva la vida” se vede în fiecare colț, în ficare inimă de turist, artist stradal sau vânzâtor. Zumzetul mulțimii, mirosul de paella, licărul din ochii copiilor așezați în brațele unei statui vii sau ale unui pictor pe trotuar, tango-ul improvizat acolo, între mii de turiști. Aveam un fix în fiecare an imortalizam o secundă din acest vârtej pe La Rambla. Anul acesta nu am mai apucat. Barcelona a fost lovită în inimă”.

Joseph Hadad se afla în Barcelona în momentul producerii atacului și s-a dus imediat în locul dezastrului atunci când a aflat ce s-a întâmplat. În ciuda celor întâmplate, Joseph va continua să rămână în superbul oraș.  „Ieri am avut neșansa să fiu martorul unor momente de cumpănă, de tristețe și neputință. Regret enorm tragicul incident întâmplat ieri în centrul Barcelonei și mă vor ruga pentru cei dispăruți, cei răniți. Am văzut frica în ochii oamenilor cum nu am văzut până acum vreodată. Este exact ceea ce doresc ei să semene în inimile noastre prin aceste atacuri fără sens: teroare. Eu însă nu voi lăsa teama să mă inunde niciodată, îmi voi păstra zâmbetul și, cu credință, știu că tot ce e rău își va găsi pedeapsa. Nu vă lăsați inimidați de ce se întâmplă. Călătoriți, explorați, fiți liberi. Eu continui turul culinar în Barcelona, continui să-mi cultiv pasiunea și să descopăr oameni, restaurante și poveștile lor. Astăzi intru în Shabbat și mă voi ruga mult, pentru toți”.

Loading...