Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Monden Viscolul se pregăteşte să lovească România! ALERTĂ de la meteorologi

Viscolul se pregăteşte să lovească România! ALERTĂ de la meteorologi

Un articol de: -
Monden

Sistemul de alertă a populaţiei în caz de fenomene meteo extreme a fost aprobat printr-o ordonanţă de urgenţă şi urmează să fie implementat. Viscolul vine de cel puţin trei ori în această iarnă. Şi nu e tot. Ne aşteaptă ierni crunte şi veri din ce în ce mai secetoase.

Au fost scene care au îngrozit România. În câteva secunde, vijeliile au luat vieţi şi au devastat oraşe. Iar românii au privit stupefiaţi urgia.

Scenariul ar putea să se repete. Ba chiar ar putea deveni un fenomen obişnuit, avertizează meteorologii. Alertele de vreme severă cresc înfricoşător de la o lună la alta.

“Dacă în 2015, la nivelul acestui an, ANM a emis un număr de 2693 de aceste tipuri de mesaje, în 2016, numărul acestora a fost de 3693.”, a declarat Elena Mateescu, directorul  executiv al ANM.
Recordul ar putea fi înregistrat anul acesta. Numai în primele nouă luni, s-au trimis peste 3.300 de astfel de mesaje. Schimbările climatice sunt de vină, avertizează specialiştii. Autorităţile se pregătesc pentru ce e mai rău. Urmează una dintre cele mai geroase ierni.

“Prima lună de iarnă, decembrie 2017, pare a fi o lună normală din punct de vedere termic şi cu cantitătţi de precipitaţii ceva mai mari. Nu excludem să avem perioade în care fenomenul de viscol să fie prezent.”, a mai spus directorul ANM.

Citeşte mai multe despre:   viscol,   anm,   alerta,   vreme severă,   geroase
Loading...