Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică ALERTĂ! Iohannis a promulgat Legea COLECTIV. Ce se va întâmpla cu PROPRIETARII DE CLUBURI

ALERTĂ! Iohannis a promulgat Legea COLECTIV. Ce se va întâmpla cu PROPRIETARII DE CLUBURI

Un articol de: -
Politică

Președintele Klaus Iohannis a promulgat așa numita Lege Colectiv care îi obligă pe proprietarii de cluburi, baruri, restaurante, cinematografe, hoteluri, pensiuni, teatre și alte unități publice, care nu au încă autorizația de securitate la incendiu, să monteze la ușă un panou prin care clienții să fie avertizați, înainte de a intra, că spațiul funcționează fără autorizație.

Panourile de înștiințare vor avea următorul conținut tipărit cu litere de tipar cu dimensiuni de minimum 2,5 cm, de culoare roșie, pe fundal alb: «Acest spațiu funcționează fără autorizația de securitate la incendiu»”, potrivit Profit.ro.

Textul, după modelul avertismentelor de sănătate de pe pachetele de țigări, este obligatoriu, altfel proprietarii riscă amenzi consistente, cuprinse între 2.501-5.000 lei.

Deputații au eliminat obligația și pentru o serie de construcții de natură tehnică, care erau incluse la început în lege, precum spații de producție sau depozitare, construcții agrozootehnice, rețele de alimentare cu apă și alte categorii de acest fel.

După incendiul din clubul bucureștean Colectiv, Guvernul Ponta a introdus, prin ordonanță de urgență, obligația obținerii de către proprietarii de cluburi, baruri, restaurante și alte unități publice a unei autorizații de securitate la incendiu. Autorizația trebuia obținută până la 31 decembrie 2016, pentru construcțiile și amenajările care au fost puse în funcțiune fără acest act administrativ.

Termenul a mai fost împins ușor astfel că abia începând cu 1 octombrie 2017 beneficiarii sau proprietarii construcțiilor care au obligația obținerii acestui act administrativ sunt pasibili de sancționare contravențională, pentru nedeținerea acestuia. Punerea în funcțiune, fără autorizație de securitate la incendiu, a construcțiilor și amenajărilor noi ori a celor existente la care s-au executat lucrări de modificare/schimbare de destinație poate fi sancționată cu amenzi între 20.000 lei și 50.000 lei.

Legea prevede în prezent că firmele care au depus până la 30 septembrie documentația pentru obținerea autorizației sau au proiecte în avizare pentru finanțare sunt exceptate de la aplicarea amenzilor, dacă termenul de conformare nu depășește 31 decembrie 2017.
 

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis
 
 
Loading...