Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Ambasadorul SUA: Corupția poate fi o amenințare la adresa NATO

Ambasadorul SUA: Corupția poate fi o amenințare la adresa NATO

Un articol de: -
Politică

Corupția poate reprezenta o amenințare la adresa NATO, a avertizat Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite la București. Diplomatul s-a arătat încă o dată îngrijorat de modificările pe care parte din politicienii români vor să le aducă Legilor Justiției. Klemm a precizat că numeroși factori și-au exprimat îngrijorarea cu privire la aceste proiecte. 

”Este necesară construirea și menținerea unui sistem capabil să lupte împotriva corupției. Guvernul SUA a notat îngrijorarea noastră față de propunerile de aici din România lansate de Ministerul Justiției și dezbătute acum în Parlament. Mai multe instituții din România, asociații profesionale, societatea civilă, Uniunea Europeană și mai multe guverne ale mai multor state membre UE și-au exprimat, de asemenea, îngrijorarea față de aceste draft-uri de legi”, a declarat Hans Klemm, citat de Digi24.

Ambasadorul a mai afirmat că România nu trebuie să facă pași înapoi după ce, în ultimul deceniu, a înregistrat importante progrese în lupta împotriva corupției.

”Secretarul de stat Tillerson, săptămâna trecută, în cadrul unui discurs despre apărarea Europei, a spus, citez: ”Statul de drept și reprezentarea unui guvern sunt goale atunci când sunt luate separat de societăți civile vibrante și respect în fața unor adevăruri evidente. Păstrarea idealurilor occidentale depinde de cât de dispuși suntem să apărăm esența adevărului”. În viziunea noastră, în ultimul deceniu România și-a crescut credibilitatea în lupta împotriva corupției și crearea unei justiții independente”, a adăugat ambasadorul SUA, citat de Digi24.

Citeşte mai multe despre:   Hans Klemm,   ambasadorul SUA,   corupție,   lupta împotriva corupției,   Legile Justiției,   NATO
 
 
Loading...