Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Ambasadorul SUA, Mark Gitenstein: Sunt preocupat de încercările de amenințare asupra instituțiilor democratice

Ambasadorul SUA, Mark Gitenstein: Sunt preocupat de încercările de amenințare asupra instituțiilor democratice

Un articol de: -
Politică

Ambasadorul SUA la București, Mark Gitenstein, a declarat, marți, că este extrem de preocupat de încercările de amenințare asupra instituțiilor democratice din România, arată HotNews.

"Sunt profund preocupat de orice încercare de amenințare a independenței instituțiilor democratice din România. Manipularea sau amenințările la adresa instituțiilor dumneavoastră, în special a instanțelor judecătorești, nu vor reprezenta un motiv de îngrijorare pentru guvernul american ci și pentru modul în care România este percepută pe piețele financiare", a spus ambasadorul.

Acesta a făcut o paralelă cu momentul în care fostul președinte american Franklin Roosevelt a încercat să modifice componența Curții Supreme de Justiție cu apropiați de-ai săi.

"În Statele Unite am trecut printr-o experiență nefericită când Președintele Roosevelt a încercat să modifice componența Curții Supreme de Justiție pentru a-și numi numai apropiații săi,  fiind nemulțumit de unele decizii luate de Curtea Supremă. Astfel de acte au fost universal condamnate. A fost o zi neagră într-un mandat prezidențial de altfel excelent și va fi o zi neagră în istoria României, dacă se întâmplă același lucru și aici", a încheiat Mark Gitenstein.

Citeşte mai multe despre:   Mark Gitenstein,   Ambasador SUA,   amenintari,   democratie,   Romania
 
 
Loading...