Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Analiză: Cum se sinucide politic PSD etalând chiar acea Românie ținută în sărăcie. Ce capital de imagine poţi să aduni când aprinzi reflectoarele şi le îndrepţi spre eşecurile de care chiar tu eşti responsabil?

Analiză: Cum se sinucide politic PSD etalând chiar acea Românie ținută în sărăcie. Ce capital de imagine poţi să aduni când aprinzi reflectoarele şi le îndrepţi spre eşecurile de care chiar tu eşti responsabil?

Un articol de: -
Foto:Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Pentru a doua săptămână la rând, PSD și-a înghesuit electoratul în autobuze, l-a expus în piața publică și l-a pus să stea cuminte în ploaie.

Deși liderii PSD insistă să creadă că manifestațiile precum cele de la Pitești și Târgoviște sunt niște demonstrații de forță, ele seamănă mai degrabă cu un proces laborios de sinucidere politică, notează Adevărul. Căci ce fel de capital de imagine poţi să aduni printr-o asemenea strategie în care aprinzi reflectoarele şi le îndrepţi spre eşecurile de care eşti responsabil? Spre acea Românie pe care chiar tu ai ținut-o în sărăcie şi subdezvoltare?

“Ne-au dat bani”, “Ne-au mărit”, “Un milion trei sute am câştigat la pensie” - cam așa și-au justificat oamenii strânși, sâmbătă, în Târgoviște, prezența lor la mitingul organizat de PSD Dâmbovița. 

În timp ce stăteau în ploaie să asculte discursuri despre nimic ale unor PSD-iști, ei țineau pancarte pe care scria ”Susținem Guvernul Grindeanu!”. Îl susțineau atât de tare încât nici nu au fost în stare să le spună jurnaliștilor un nume de ministru.

După ce i-au ascultat pe Adrian Țuțuianu și Rovana Plumb vorbind despre cum ”PSD-ul e cu țara”, ei au mărșăluit pe bulevarde fluturând steaguri roşii. Nu departe de itinerarul lor era zidul Ceauşeştilor. “Păcat”, şuiera din minut în minut câte cineva. Mai apoi își spuneau că e bine cu Grindeanu, dar parcă mai bine era cu Ceaușescu.

La ora prânzului, șefii PSD s-au îndreptat spre limuzine pentru a se bucura de restul weekend-ului, în vreme ce votanții PSD au fost îmbarcaţi în autobuze şi trimişi înapoi în satele lor.

 
 
Loading...