Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Bomba zilei! Iohannis va fi istorie! EL e VIITORUL PREȘEDINTE al României! (FOTO)

Bomba zilei! Iohannis va fi istorie! EL e VIITORUL PREȘEDINTE al României! (FOTO)

Un articol de: -
Politică

În toate ţările dezvoltate, ministrul Economiei face carieră prin faptul că este responsabil de evoluţia generală a economiei, atât pe plan intern cât şi ca apărarea intereselor naţionale pe plan extern. Este un om cheie în guvern și, ca în cazul Franței, ajunge chiar să candideze la președinție.

Emmanuel Macron, 39 de ani, noul star al politicii europene şi noul preşedinte al Franţei, a fost ministrul Economiei în mandatul lui Hollande și fost angajat al băncii Rothschild.

România bate însă alte recorduri. Executivul a schimbat în 9 luni patru miniștri ai Economiei. Oamenii plasați de PSD în fruntea „ministerului care ar trebui să asigure dezvoltarea industrială, creşterea investiţiilor, atât străine cât şi româneşti, şi să înlocuiască consumul, atunci când va obosi sau se vor termina banii, ca motor de creştere cu investiţiile” sunt aproape anonimi.

“Nu cred că mulţi dintre voi aţi auzit de Mihai Tudose, 50 de ani, până duminică după-amiază, pe 25 iunie, când numele lui a explodat în media ca fiind propunerea lui Liviu Dragnea sau a lui Klaus Iohannis, pentru poziţia de prim-ministru din partea PSD, după căderea lui Sorin Grindeanu”, scrie Cristian Hostiuc într-un aditorial pentru ZF.

Tudose a fost ministru al Economiei, aminteşte acesta, în două rânduri. După el au mai urmat şi alţi “necunoscuţi”: Alexandru Petrescu, Costin Borc, Mihai Fifor, iar acum Gheorghe Şimon.

“În afara celebrului program de guvernare, pe care îl recită continuu Liviu Dragnea, în ultimul an PSD nu s-a remarcat prin ceva în domeniul politicilor economice, care să ducă economia spre un PIB de 300 de miliarde de euro (180 de miliarde de euro avem acum) în următorul deceniu sau cum putem introduce încă un milion de angajaţi în economie şi de unde”, notează Hostiuc.

Având în vedere că toţi miniştrii Economiei au fost promovaţi de PSD fără a se fi remarcat la ministerul pe care l-au condus, “sunt şanse foarte mari ca Gheorghe Şimon să fie candidatul principalului partid din România pentru Palatul Cotroceni, la următoarele alegeri”, conchide jurnalistul ZF.

Citeşte mai multe despre:   VIITORUL PREȘEDINTE,   VIITORUL PREȘEDINTE al României,   ISTORIE
 
 
Loading...