Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Cadou pentru ”Daddy”! Guvernul Tudose a ajutat afacerea Belina prin Ordonanţă de Urgenţă, chiar în ziua în care a impus și ”revoluția fiscală”

Cadou pentru ”Daddy”! Guvernul Tudose a ajutat afacerea Belina prin Ordonanţă de Urgenţă, chiar în ziua în care a impus și ”revoluția fiscală”

Un articol de: -
Politică

Guvernul Tudose a reușit în prin ”revoluția fiscală” performanța incredibilă de a-și pune în cap atât patronatele, cât și sindicatele, pe angajații de la stat și pe cei din mediul privat deopotrivă. În aceeași zi în care a adoptat această Ordonanță de Urgență, Executivul PSD-ALDE a avut grijă să-i facă un ”mic” cadou lui Liviu Dragnea: a modificat o anume prevedere din Legea Apelor, astfel încât să devină legală ridicarea de construcţii în preajma cursurilor de apă, lucru interzis acum. Un potenţial beneficiar al acestei modificări este firma Tel Drum, care deţine în închiriere Insula Belina din judeţul Teleorman, informează Adevărul. 

Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă 78/2017 de modificare a Legii Apelor, prin care a eliminat aproape total restricţiile de construire pe malurile apelor şi ale lacurilor, singura condiţie fiind ca proiectul, indiferent unde e amplasat, să aibă prevăzute lucrări de apărare împotriva inundaţiilor. 

Potrivit notei de fundamentare a acestei OUG, semnată de ministrul Doina Pană, motivul modificării articolului 49 este acela că prevederile actuale ”interzic realizarea de lucrări în zona inundabilă, inclusiv a celor de apărare împotriva inundaţiilor”. 

O minciună, căci vechea formulare a articolului 49 prevedea clar că erau interzise orice fel de construcţii în zonele de protecţie din apropierea apelor, iar în albiile majore erau permise doar construcţiile de îndiguire! 

Întrebați de jurnaliștii Adevărul care este regimul de protecţie împotriva inundaţiilor a ansamblului format din Insula Belina şi Lacul Pavel din judeţul Teleorman, reprezentanţii Ministerului au precizat: ”Lucrările din zona menţionată de dvs. asigură protecţia împotriva inundaţiilor pentru satul Poiana şi obiective socio-economice existente în zonă”. Prin urmare, insula Belina este deja protejată împotriva inundaţiilor, iar acolo se pot ridica acum orice fel de construcţii: hoteluri, restaurante, cazinouri. 

Citeşte mai multe despre:   Dragnea,   OUG,   Guvernul Tudose ,   Tel Drum,   Belina ,   construcții,   Legea Apelor,   cursuri de apă
 
 
Loading...