Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Călin Popescu Tăriceanu, după întâlnirea cu Frans Timmermans: Se discută foarte intens despre o Europă cu mai multe viteze. Această formulă ar putea duce la o nouă divizare a Europei (VIDEO)

Călin Popescu Tăriceanu, după întâlnirea cu Frans Timmermans: Se discută foarte intens despre o Europă cu mai multe viteze. Această formulă ar putea duce la o nouă divizare a Europei (VIDEO)

Un articol de: -
Politică

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, efectuează joi o vizită oficială în România. Liderul european s-a întâlnit în cusrul dimineții cu președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, ocazie cu care cei doi au vorbit despre viitorul proiectului european și despre poziția României față de ipotezele luate în discuție.

La finalul întâlnirii, Tăriceanu a precizat că i-a împărășit liderului european îngrijorările sale cu privire la ideea unei Europe cu mai multe viteze. 

Călin Popescu Tăriceanu, după întâlnirea cu Frans Timmermans: Se discută foarte intens despre o Europă cu mai multe viteze. Această formulă ar putea duce la o nouă divizare a Europei

Dacă întâmpinaţi probleme pe Google Chrome cu vizionarea materialelor VIDEO, daţi CLICK pe linkul acesta şi vedeţi ce paşi trebuie să urmaţi pentru a remedia problema!

”Se discută foarte intens despre o Europă cu mai multe viteze sau o Europă a cercurilor concentrice. I-am împărtășit vicepreședintelui Comisiei îngrijorarea mea legată de această formulă care ar putea duce la o nouă divizare a Europei. Spun o nouă divizare pentru că după al Doilea Război Mondial, Europa a fost divizată de Cortina de Fier. România a trăit 45 de ani în comunism. Această formulă a comunismului nu a fost una aleasă în mod democratic de cetățenii României. A fost o formulă politică impusă printr-o înțelegere între marile puteri ale lumii. Eu am convingerea ca dacă România nu ar fi fost sub regimul comunist 45 de ani, ar fi fost o țară dezvoltată, nu ar fi avut aceste decalaje pe care regimul comunist le-a creat și din cauza cărora noi suferim și azi. 

Cred că este obligația noastră și a tuturor statelor membre să facă un efort de solidaritate. Procesul de luare a deciziilor între 28 de state, 27 în viitor, nu este ușor, dar cred că Europa va fi mai puternică în acest context global de competiție acerbă, de amenințări foarte serioase cărora trebuie să le facem față. Europa nu va putea să facă față acestor provocări decât dacă va rămâne unită. Este obligația noastră să găsim acea formulă politică incluzivă care să ajute țările să se dezvolte echilibrat și să șteargă discrepanțele care există între diferitele țări membre ale UE. Numai în acest fel vom putea fi capabili să facem față provocărilor viitorului”, a spus Tăriceanu. 

Șeful Senatului a mai precizat că a observat disponibilitatea lui Timmermans de a înțelege aceste probleme. 

”M-am bucurat că am văzut din partea vicepreședintelui Comisiei o disponibilitate de a înțelege aceste probleme și de a considera la justa ei valoare această poziție a României. 

Suntem atașați valorilor de democrație, de liberate, de progres și dorim să facem parte din UE în calitate de membru cu drepturi depline”, a mai spus Tăriceanu. 
 

Citeşte mai multe despre:   Călin Popescu Tăriceanu,   intalnire,   Frans Timmermans
 
 
Loading...