Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică CGMB discută marți majorarea capitalului pentru societățile municipalității

CGMB discută marți majorarea capitalului pentru societățile municipalității

Un articol de: -
Foto: Bucuresti FM Politică

Consiliul General al Municipiului București discută marți, 19 decembrie, propunerea de majorare a capitalului social pentru societățile comerciale aflate în subordinea CGMB și a Primăriei Generale, majorarea fiind necesară pentru ca acestea să poată dezvolta proiecte în sănătate, protecție civilă, reabilitare, consolidări și iluminat public. 

Compania Municipală Consolidări solicită o majorare de 17.230.000 lei pentru achiziționarea unor utilaje speciale necesare pentru punerea în siguranță a clădirilor cu risc seismic, se arată într-un comunicat al PMB. De altfel, aceasta a demarat deja lucrări la patru clădiri monument istoric din Centrul Vechi al Capitalei.

Compania Municipală Medicală solicită o majorare de 6.000.000 de lei, precum și un împrumut de 6.000.000 lei.

”Pentru ca nu exista inca in Bucuresti suficiente locuri disponibile in caminele de persoane varstnice (cererea depasind cu cel putin 300% oferta de locuri existente) si nici suficiente servicii de ingrijire la domiciliu pentru acestea, CGMB a mandatat Compania Municipala Medicala Bucuresti sa identifice, impreuna cu institutiile de resort, cele mai eficiente servicii prin raportul calitate cost, care sa asigure o mai buna protectie a varstnicilor din Bucuresti. Avand in vedere ca unu dintre cele mai eficiente servicii care asigura starea de sanatate fizica si psihica a persoanelor varstnice este ingrijirea la domiciliu, s-a prevazut pentru anul 2018 derularea unui astfel de program, printr-o varianta tehnologizata, pentru 10.000 de persoane varstnice, bolnave cronice, in special in domeniul insuficientei cardiace si a debutului dementelor senile”, se mai arată în comunicat.

Compania Municipală Eco Igienizare, care se va ocupa de deratizare și dezinsecție, solicită o majorare de capital de 6.000.000 de lei, bani necesari pentru autovehicule și autoutilitare.

Compania Municipală Protecție Civilă și Voluntariat vrea în pus 11.364.000 lei, sumă prevăzută pentru achiziționarea unei clădiri pentru cursuri de instruire și cazarea cursanților, un teren pentru centrul de instruire și o sală pentru pregătire fizică. Această companie se va ocupa, printre altele, de întocmirea documentației în vederea obținerii avizelor ISU, dar și de consultanță privind securitatea în muncă. Totodata, va acorda ajutor, în condițiile legii, persoanelor a căror viață este pusă în pericol în caz de explozie, inundații, alunecări de teren, accidente, precum și în caz de dezastre. 

Compania Municipală Parking vrea în plus 20.000.000 lei pentru modernizraea parcărilor și pentru achiziția a 10 freze pentru zăpadă și șase automobile. 

Majorări de capital mai solicită Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje (50.136.370 lei), Trustul de Clădiri Metropolitane (25.240.000 lei), Compania Municipală Dezvoltare Durabilă (15.000.000 lei), Compania Municipală Imobiliare (56.777.000 lei). Compania Municipală Managementul Traficului (3.875.840 lei), Compania Municipală Iluminat Public (5.514.750 lei), Compania Municipală Intreținerea Arborilor și Spațiului Verde (9.631.000 lei), Compania Municipală Tehnologia Informației (3.570.000 lei), Compania Municipală Pază și Protecție (11.200.600 lei), Compania Parcuri și Grădini (10.000.000 lei) și SC Service Ciclop SA (9.960.000 lei).

Citeşte mai multe despre:   PMB
 
 
Loading...