Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Cine este femeia care stă mereu în dreapta președintelui. I-a fost alături la bine și la greu lui Băsescu, iar acum este sfătuitoarea lui Iohannis (FOTO)

Cine este femeia care stă mereu în dreapta președintelui. I-a fost alături la bine și la greu lui Băsescu, iar acum este sfătuitoarea lui Iohannis (FOTO)

Un articol de: -
Politică

Delia Dinu este cea mai propiată femeie de președintele Klaus Iohannis.

Consiliera prezidențială este văzută tot timpul în dreapta șefului statului. Îi vorbește în șoaptă, iar Iohannis este mereu atent la sfaturile primite.

Delia Dinu ocupă această funcție de pe vremea fostului președinte Traian Băsescu, astfel că a arătat de-a lungul timpului că nu în zadar a rămas în această funcție.

Ba chiar în momentul în care Traian Băsescu a  predat mandatul, Delia Dinu plângea în fața administrației prezidențiale.

Potrivit site-ului oficial al Președinției României, Delia Dinu este născută în 1976 și este licenţiată a Facultății de Drept „Simion Bărnuţiu” Sibiu, 1999 (Universitatea „Lucian Blaga”). A activat în cadrul Serviciului de Protecție și Pază în perioada 2000-2012. În perioada aprilie 2005 - mai 2008 și-a desfășurat activitatea în calitate de consilier în cadrul Compartimentului Protocol al Administrației Prezidențiale. În perioada mai 2008 - august 2012 a coordonat Compartimentul Protocol al Administrației Prezidențiale. În  august 2012 a fost numită Consilier de Stat la Compartimentul Protocol al Administrației Prezidențiale. A participat la Conferinţa Globală a Şefilor de Protocol - Washington 2012 și Conferinţa Globală a Şefilor de Protocol - Seul 2014.

A fost decorată de M.S. Regele Albert II al Belgienilor în iulie 2009 cu Ordinul Coroanei în Grad de Comandor, de E.S. Domnul Traian Băsescu, Preşedintele României în decembrie 2009 cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, de Alteţa Sa Eminentisimă Principele Fra’ Matthew Festing, Marele Maestru al Ordinului Suveran Militar de Malta în februarie 2013 cu Ordinul Crucea cu placă „Pro Merito Melitensi”, de E.S. Domnul Traian Băsescu, Preşedintele României în decembrie 2014 cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Ofițer, şi de E.S. Domnul Aníbal Cavaco Silva, Preşedintele Republicii Portugheze în octombrie 2015 cu „Ordinul de Merit” în grad de Comandor.

Delia Dinu a fost numită Consilier de Stat la data de 28 august 2012 și reconfirmată la data de 1 iulie 2016.

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   Delia Dinu,   consilieră prezidențială,   funcție,   Traian Băsescu
 
 
Loading...