Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Cum a răspuns Dragnea, în locul lui Dăncilă, la întrebarea dacă se lucrează la un proiect pentru contribuții 0 la Pilonul II de pensii

Cum a răspuns Dragnea, în locul lui Dăncilă, la întrebarea dacă se lucrează la un proiect pentru contribuții 0 la Pilonul II de pensii

Un articol de: -
Foto: Adevărul Politică

Liviu Dragnea nu a lăsat-o pe Viorica Dăncilă să răspundă unei întrebări despre un proiect de ordonanță pentru contribuții 0 la pilonul II de pensii private, care ar fi în lucru la Ministerul Finanțelor. În schimb, a precizat el că informația este ”o prostie și o minciună”.

"Eu sunt mai dur și doamna prim ministru este mai elegantă. Vă spun că este o prostie și o minciună. Asta ca să nu complicăm mult răspunsul", a declarat Liviu Dragnea, potrivit HotNews.

Un reporter îi vorbise șefului PSD despre un comunicat prin care Consiliul Investitorilor Străini și-a exprimat îngrijorarea privind reforma sistemului de pensii, posibilitatea desființării pilonului II de pensii și faptul că nu sunt date mai exacte.

În replică, Dragnea a declarat: "Eu respect orice investitor din Romanaia, dar eu respect oamenii care spun adevăruri și care expun păreri despre lucruri făcute, nu despre zvonuri. Altfel, trag concluzia că este o acțiune politică. Este foarte simplu. În momentul în care orice instituție privată, publică își dă cu părerea despre ceva ce nu există, este doar parte dintr-un cor de..de.. mă rog, oameni care critică așa pentru că trebuie să critice. Despre ce reformă a sistemului de pensii vorbim când nu a apărut nimic oficial, nu am început o discuție clară? Despre ce pilon II de pensii putem vorbi în condițiile în care nimeni în mod oficial nu a prezentat un proiect? Despre asta este vorba..".

Chiar în acel moment, un reporter a insistat pentru un răspuns de la premierul Viorica Dăncilă: ”Dar este în lucru la nivelul Ministerului de Finanțe un proiect de ordonanță pentru contributivitate 0 la Pilonul II de pensii? Doamna Dancila!”.

Dragnea a intervenit atunci: "Eu sunt mai dur și doamna prim ministru este mai elegantă. Vă spun că este o prostie și o minciună. Asta ca să nu complicam mult răspunsul".

Încă din 19 aprilie, HotNews anunța pe surse că "Guvernul lucrează la un scenariu potrivit căruia pilonul II de pensii să devină opțional și niciun ban să nu mai fie virat în acest sistem, de la 1 iulie 2018 pentru a forța astfel cele șapte milioane de participanți la fondurile de pensii private de pensii să opteze pentru sistemul public de pensii". 

Ulterior, în data de 8 mai, surse din industrie au declarat pentru HotNews că "Darius Vâlcov le-a prezentat în luna martie la Guvern un scenariu potrivit căruia pilonul II de pensii să devină opțional și niciun ban să nu mai fie virat în acest sistem, de la 1 iulie 2018, dar că întânirea a fost solicitată de administratorii fondurilor de pensii."

Citeşte mai multe despre:   Liviu Dragnea,   Viorica Dancila
 
 
Loading...