Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Dosar de Politician: Cine este creierul politic al cuplului Dacian Cioloș - Klaus Iohannis? (VIDEO)

Dosar de Politician: Cine este creierul politic al cuplului Dacian Cioloș - Klaus Iohannis? (VIDEO)

Un articol de: -
Politică

Ce îi leagă de fapt pe Iohannis și Dacian Cioloș? Este cert că președintele și tehnocratul nu s-au împrietenit înainte de anul 2015. Cioloș a ocupat funcția de comisar european din noiembrie 2009 până la sfârșitul anului 2014. A fost susținut personal de Traian Băsescu după ce timp de 1 an i-a fost consilier prezidențial. 

O primă informație arată ca în primăvara anului 2014 la Bruxelles şi-a făcut apariția noul europarlamentar Eduard Hellvig, din partea vechiului PNL. Hellvig era și secretar general al partidului și s-a implicat în anul 2014 în impunerea ca șef la PNL şi apoi candidat la prezidențiale pentru Klaus Iohannis. La Bruxelles, Hellvig și Dacian Cioloș au strâns relațiile, au băut bere belgiană şi au socializat din plin. Ambii sunt originari din județul Sălaj, amândoi au legături cu personaje importante din ministerul de Interne: Hellvig cu generalul Dumitraş şi Cioloș cu celebrul general Virgil Ardelean. 

Între Eduard Hellvig și Cioloș mai există o legătură: se numește Dan Motreanu, el a fost secretar general al PNL în timpul guvernului Tăriceanu și a fost ministrul Agriculturii, acela care l-a promovat inițial pe Cioloș în funcția de secretar de stat. Motreanu întreține relații apropiate cu Eduard Hellvig și cu gruparea PNL Buzău- este gruparea care în frunte cu Teodor Atanasiu l-a propulsat pe Iohannis să ajungă liderul PNL și apoi președintele României. Hellvig, Atanasiu și apoi Marian Petrache au fost artizanii proiectului Iohannis. 

De departe, cel mai inteligent și dotat politic este actualul șef al SRI- Hellvig. Din această relație personală pe filiera Motreanu-Hellvig-Cioloș, președintele Iohannis a ajuns să intre în legătură cu viitorul premier tehnocrat. În această manieră Cioloș a fost impus premier în noiembrie 2015. În paranteză fie spus, desemnarea lui a avut și binecuvântarea șefului comisiei europene Junker; Cioloș a fost consilierul său personal; Junker este omul de încredere al cancelarului Angela Merkel iar Iohannis este aliatul din estul Europei cel mai fascinat de politica "mamei Merkel".

V-am relatat toate aceste încrengături relaționale pentru a înțelege cum a devenit Cioloș atât de important pentru președintele Iohannis. Cioloș este de fapt interfața politică a lui Iohannis pentru că, teoretic, președintele nu se poate implica direct in politica internă. Adevăratul creier politic din spatele lui Cioloş și a lui Iohannis este fără doar și poate șeful SRI- Eduard Hellvig. Acesta îi cunoaște pe toți jucătorii politici importanți, cunoaște foarte bine PNL, îi știe dedesubturile lui Liviu Dragnea, cunoaște detalii despre guvernarea Ponta şi a avut relații personale cu George Maior, celălalt șef al SRI

Toate aceste date converg către o concluzie: Dacian Cioloș va fi impus pe scena politică pentru alegerile din anii 2019 şi 2020: el va prelua PNL, va înghiți apoi USR-ul lui Nicușor Dan și va îngloba societatea civilă care s-a cristalizat în urma protestelor din piața Victoriei. În 2019 Iohannis și Cioloș vor merge împreună; ori pentru al doilea mandat de președinte al României pentru Iohannis, fie pentru primul mandat al lui Cioloș. Însă, pentru ca toate acestea să se întâmple o serie de personaje politice trebuie să intre la pușcărie: de aceea procurorii DNA vor declanșa Jihadul dosarelor în 2017 și 2018. Vor aresta practic toată vechea clasă politică de la PSD, ALDE și PNL

Dosar de Politician: Cine este creierul politic al cuplului Dacian Cioloș- Klaus Iohannis?

 
 
Loading...