Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Două săptămâni au trecut de când Ministrul Carmen Dan și premierul Tudose refuză să îl demită pe Ciocoiu. Chestorul continuă să câștige 23.000 lei/lună, când 1,2 milioane de români se zbat în sărăcie cu pensii de cel mult 500 de lei (FOTO)

Două săptămâni au trecut de când Ministrul Carmen Dan și premierul Tudose refuză să îl demită pe Ciocoiu. Chestorul continuă să câștige 23.000 lei/lună, când 1,2 milioane de români se zbat în sărăcie cu pensii de cel mult 500 de lei (FOTO)

Un articol de: -
Politică

Două săptămâni au trecut de când B1.ro a relatat pe larg despre cazul chestorului Cornel Ciocoiu, pensionarul de lux angajat în Ministerul de Interne. Asemenea altor subordonați ”descurcăreți” ai ministrului Carmen Dan, Ciocoiu a avut grijă să iasă la pensie, apoi s-a reangajat pe post, așa că acum se bucură de un salariu de cel puțin 10.000 de lei și de o pensie de circa 13.000 de lei. Cu tot cu celelalte venituri, acesta obține trei miliarde de lei vechi pe an. (Detalii AICI) Nu pare a fi suficient, căci statul are grijă să-l și răsplătească, oferindu-i o primă de vacanță în valoare de 2.456 de lei. (Detalii AICI

Cu atât mai revoltătoare sunt sumele câștigate de chestorul Ciocoiu, cu cât acesta nu a făcut nimic notabil pentru țară, în vreme ce veteranii de război, cei care și-au riscat viețile pentru România, primesc de la stat pensii mult mai mici. Este și cazul lui Ion Dobran (98 de ani), care a participat la 340 de misiuni în al Doilea Război Mondial, a doborât 18 avioane inamice şi a fost doborât, la rândul său, de trei ori. Dobran nici nu poate visa să obțină vreodată veniturile lui Ciocoiu și susține revoltat că pensiile fabuloase date militarilor de carton reprezintă ”o răsplată pentru că unii i-au susţinut pe alţii în trecut”. Și nu este singurul caz. (Detalii AICI)

Și Nicolae Mustea, singurul salvamontist ieșit la pensie din România, a salvat numeroase vieți și a devenit erou pentru mulți. Se pare că nu a fost suficient pentru statul român, care, în vreme ce lui Ciocoiu îi dă pensie de 13.000 de lei, lui Mustea îi oferă doar 1.400 de lei. (Detalii AICI)

Toate aceste informații i-au revoltat pe oameni, dar nu i-a deranjat câțuși de puțin pe superiorii lui Ciocoiu. Mai mult, Ministrul de Interne Carmen Dan a susținut că ea a fost cea care a propus să revină pe post, chiar dacă ieșise la pensie, pentru că este un om profesionist. (Detalii AICI)

Scandalul pensiilor speciale a scos, însă, la lumină mult mai multe date revoltătoare. După cum a prezentat B1.roPSD și ALDE au creat un adevărat haos în sistemul de pensii, după ce au reintrodus pensiile speciale pe care Guvernul Boc le desființase. ”Inovațiile legislative” ale coaliției au făcut ca beneficiari ai pensiilor speciale de serviciu să nu fie doar oamenii cu ocupații înalte în societate, ci și șoferii și femeile de serviciu din Parlament. (Detalii AICI)

Dar aceasta nu este singura anomalie. Actuala coaliție este răspunzătoare de încă o aberație, anume cumulul de pensii speciale.  (Detalii AICI)

Și pentru ca toate aceste privilegii să aibă acoperire, românii vor plăti anul viitor nu mai puțin de 56 de milioane de lei doar pentru pensiile speciale ale foștilor parlamentari. (Detalii AICI)

 
 
Loading...