Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Dragnea: Nu susțin grațierea faptelor de corupție. Aștept decizia lui Șerban Nicolae privind amendamentele Legii GRAȚIERII (VIDEO)

Dragnea: Nu susțin grațierea faptelor de corupție. Aștept decizia lui Șerban Nicolae privind amendamentele Legii GRAȚIERII (VIDEO)

Un articol de: -
Politică

Serban Nicolae dă înapoi cu grațierea corupților. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, vineri, că nu susține amendamentele la Legea grațierii și că Șerban Nicolae își va retrage amendamentele.

"Am avut o discuție cu Șerban Nicolae. Aștept decizia lui. Decizia mea politică și publică a fost foarte clară. Nu susțin grațierea faptelor de corupție", a spus Dragnea.

Senatorul Șerban Nicolae anunțase încă de luni dimineață că este dispus să retragă amendamentele controversate depuse la Legea grațierii, prin care cerea ca inclusiv corupții să poată fi grațiați. (Detalii AICI)

Dragnea: Nu susțin grațierea faptelor de corupție. Amendamentele lui Șerban Nicolae vor fi retrase

Comisia juridică a Senatului a amânat săptămâna trecută, pentru 21 martie, dezbaterea și întocmirea raportului în ceea ce privește proiectul de lege pentru grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate, inițiat de Guvern.

La acest proiect de lege, președintele Comisiei juridice, Șerban Nicolae, a depus o serie de amendamente care prevăd, printre altele, că se grațiază în întregime pedepsele cu închisoarea de până la trei ani inclusiv, dar și pedepsele de până la șapte ani inclusiv, a căror executare a început, iar restul rămas de efectuat este mai mic de trei ani; parțial, cu trei ani, pedepsele de până la șapte ani inclusiv, a căror efectuare a început, iar restul rămas de efectuat este mai mare de patru ani.

De asemenea, se grațiază parțial trei pătrimi din restul rămas neexecutat din pedepsele de până la zece ani inclusiv, a căror executare a început, iar restul rămas de executat este mai mic de patru ani; parțial, jumătate din restul rămas de executat din pedepsele de până la zece ani inclusiv, a căror executare a început, iar restul rămas de executat este mai mare de patru ani.

Șerban Nicolae consideră că de proiectul de lege pentru grațierea unor pedepse în varianta amendată de el ar putea beneficia aproximativ 2.700 de persoane.

 

Citeşte mai multe despre:   serban nicolae,   legea coruptilor,   dragnea
 
 
Loading...