Eugen Teodorovici, o nouă replică tăioasă pentru şeful statului: Trebuie să fie clar. Iohannis e obligat să ia atitudine pe tema justiţiei, nu să dea mesaje care incită

Eugen Teodorovici, o nouă replică tăioasă pentru şeful statului: Trebuie să fie clar. Iohannis e obligat să ia atitudine pe tema justiţiei, nu să dea mesaje care incită

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, continuă să-l atace pe preşedintele Klaus Iohannis.
Teodorovici îl acuză pe şeful statului că prin mesajele transmise dă semnale negative în piaţă, spunând că acesta ar putea să îşi eprime criticile „într-un cadru restrâns”.

„Când tu întrebi sau laşi să se înţeleagă că nu ar mai fi bani până la final de an ca tu, ca stat, să asiguri exact ceea ce doare – pensia, salariul veniturile populaţiei – cel din piaţă, investitorul, deja are un semnal, că vine cu un cost mai mare atunci când cumpără titluri de stat – îţi face o ofertă mult mai scumpă, iar costurile le suportă toţi românii. (…) Nu spun să nu critice, dar o putea face într-un cadru restrâns, putea să ceara informaţii oficiale”, a declarat joi seară, la Antena 3, Eugen Teodorovici, potrivit news.ro.

El a precizat că, după ce miercuri seară i-a transmis preşedintelui Iohannis să vină cu o poziţie foarte clară în legătură cu ceea ce se întâmplă în justiţie, a fost întrebat cum şi-a permis să se bage pe zona de justiţie.
„Vă spun eu – sunt demnitar român. De la justiţie pleacă tot, se leagă tot, şi economia poate să meargă mai bine sau mai rău, după cum merge justiţia. Să ne uităm câte companii au fost distruse din cauza interpretării unor legi (…)”, a afirmat ministrul de Finanţe.

El i-a transmis din nou şefului statului că „trebuie să înţeleagă că un Guvern este responsabil de politica fiscală”, iar dacă ceva nu merge, cetăţeanul îl sancţionează la vot, în timp ce şeful statului este obligat să ia atitudine pe tema justiţiei.

Teodorovici a susţinut, de asemenea, că şeful statului trebuie „să aibă dialog, nu să dea mesaje care să incite”.
„Trebuie să fie clar că politica fiscală este responsabilitatea Guvernului, iar tu, ca preşedinte, adresează-te pe ceea ce ne doare de foarte mulţi ani – justitia, legile, modul în care suntem judecaţi, mii de dosare trimise către parchete pe zona de economie. (…) Preşedintele este obligat să ia atitudine pe acest subiect, trebuie să fie dispus la dialog, nu sa dea mesaje care să irite şi să incite. Treaba cu demisia (cerută premierului Viorica Dăncilă, n.r.) – ce treabă ai tu ca preşedinte? Eşti obligat să ai dialog pînă în ultima clipă de mandat, nu ai voie să te superi pe nimeni”, a susţinut Teodorovici.

Klaus Iohannis i-a transmis joi ministrului de Finanţe, care a spus că preşedintele nu are dreptul să ceară explicaţii Guvernului cu privire la situaţia financiară, că „Iată că sunt în măsură”.

Urmăriți B1TV.ro și pe