Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Fumatul în spațiile publice ar putea redeveni posibil: Proiectul de lege care redefinește "spațiul public închis" a fost depus de Daniel Fenechiu la Parlament

Fumatul în spațiile publice ar putea redeveni posibil: Proiectul de lege care redefinește "spațiul public închis" a fost depus de Daniel Fenechiu la Parlament

Un articol de: -
foto: curademiere.ro Politică

Un proiect de lege care ar putea permite din nou fumatul în spațiile publice și care are ca scop redefinirea "spațiului public închis" a fost depus la Parlament de către deputatul Daniel Fenechiu, potrivit paginii oficiale de Facebook.

"BUNĂ DIMINEAȚA NEFUMĂTORI! BUNĂ DIMINEAȚA FUMĂTORI! SUNT CONSECVENT ȘI ÎMI ASUM CRITICILE, DAR MA DERANJEAZĂ TALIBANISMUL ȘI IPOCRIZIA", își începe Fenechiu postarea de pe pagina personală.

"Reiterându-mi tot respectul față de nefumători, respectându-le dreptul la sănătate, mediu sănătos și la a nu inhala pasiv noxele emise de țigări, cred ca fumatul trebuie permis acolo unde nu împietează asupra drepturilor nefumătorilor. Respectiv pe terase, în propria locuința și în camere special amenajate care respectă condițiile expres prevăzute la art 3 alin 2 lit a-e. Care pot exista și în afara aeroporturilor internaționale. Totodată, mai cred că nu-i poți interzice fumătorului să asocieze la țigară o cafea, o ciocolată caldă sau o răcoritoare. Altfel, vor răsări clădirile rotunde", ne-a spus Fenechiu.

Proiectul de lege al deputatului Fenechiu prevede ca fumatul să fie permis în locurile publice, în încăperi special amenajate, cu condiția să aibă ventilație și marcajul corespunzător. Mai departe, pe toate terasele se va putea fuma dacă nu sunt închise total.

În același proiect de lege, prin spaţiu închis la locul de muncă se înţelege "orice spaţiu care are acoperiş, plafon sau tavan şi care este încadrat de pereţi de jur împrejur, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, aflat într-un loc de muncă cum este definit în Legea securităţii şi sănătăţii în muncă nr. 319/2006, cu modificările ulterioare".

Una dintre modificări prevede ca "fumătorii se pot constitui în asociaţii sau cluburi de fumători, care pot amenaja spaţii speciale destinate exclusiv fumatului şi activităţile asociate fumatului".

 

Citeşte mai multe despre:   proiect de lege,   Parlament
 
 
Loading...