Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Gabriela Firea și Florian Bodog, întrevedere cu delegația Băncii Mondiale

Gabriela Firea și Florian Bodog, întrevedere cu delegația Băncii Mondiale

Un articol de: -
Politică

Primarul General, Gabriela Firea, s-a întâlnit, miercuri, cu ministrul sanătății, Florian Bodog, și cu o delegație a Băncii Mondiale, condusă de Tatiana Proskuryakova, director de Țara pentru România.

În cadrul întrevederii s-a discutat despre construirea, în curtea Spitalului Bagdasar Arseni, a unui nou corp de clădire, care să găzduiască o structură pentru marii arși, realizată cu fonduri dela Banca Mondială și Ministerul Sănătății.

'Ne exprimăm întreaga disponibilitate pentru demararea proiectului de realizare a unui centru pentru marii arși, extrem de important pentru pacienții care au nevoie de tratament special. Este vorba de un centru care va  avea toate circuitele integrate într-o conexiune rapidă și eficientă, adaptată la ultimele descoperiri tehnologice în domeniu', a declarat Firea.

'Colaborarea între Ministerul Sănătății și Primăria Capitalei este esențială pentru realizarea acestui proiect. Mă bucur că am găsit deschidere din partea autorității locale pentru proiectele pe care ministerul pe care îl conduc dorește să le dezvolte în Capitală, un exemplu fiind faptul că Municipalitatea a asigurat terenul necesar pentru construirea unui nou centru de hematologie în curtea spitalului Filantropia. Construirea de centre pentru marii arși reprezintă o prioritate națională', a declarat, a rândul său, ministrul Sănătății.

În cadrul întrevederii, reprezentanții Băncii Mondiale și-au exprimat de asemenea disponibilitatea de a colabora cu Primăria Municipiului București în domeniul pregătirii antiseismice a populației, dar și în ceea ce privește reabilitarea clădirilor de patrimoniu, încadrate în diverse categorii de risc seismic.

De asemenea, reprezentanții Băncii Mondiale s-au arătat interesați de finanțarea proiectului denumit generic Esplanada, unde Guvernul plănuiește să construiască un ansamblu care să cuprindă cartierului de Justiție al României, o sală de concerte, precum și clădiri de birouri.

 
 
Loading...