Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Gest scandalos al parlamentarilor. Aleșii vor să își poată angaja rudele (VIDEO)

Gest scandalos al parlamentarilor. Aleșii vor să își poată angaja rudele (VIDEO)

Un articol de: -
Foto: evz.ro Politică

Gest scandalos al parlamentarii, care vor să îşi poată angaja rudele. Aleşii s-au revoltat împotriva Agenției Naționale de Integritate (ANI) şi şi-au pus semnătura pe un document prin care vor să şteargă interdicţiile impuse, potrivit B1 TV.

Supărarea aleşilor e cu atât mai mare, mai ales după numeroasele condamnările la închisoare de la Curtea Supremă.

Deputaţii Ioan Călin, Mihăiţă Calimente, Iulian Iancu şi Laurenţiu Nistor semnează documentul de 3 pagini în care aleşii îşi exprimă nemulţumirile. Parlamentarii acuză ANI că îi expune oprobiului public şi le ignoră statutul cu rea credinţă. Aleşii amintesc şi de o decizie a instanţei supreme din 16 iunie anul trecut, care specifică faptul că cei care au fost în conflict de interese în trecut nu mai pot fi traşi la răspundere.

Aleșii vor să poată să își angajeze rudeleÎn anul 2015, ANI i-a acuzat pe cei cinci deputati de conflict de interese. Acestia sustin, insa, ca Agentia a facut o eroare, pentru ca faptele de care sunt acuzati s-ar fi prescris.

Revoltaţi, aleşii incompatibili cer biroului permanent să constate că sancțiunea disciplinară propusă de ANI nu poate fi aplicată, pentru că instituția PRESCRIPŢIEI EXTINCTIVE nu poate permite acest lucru.

Agenția Națională de Integritate a acuzat, în octombrie 2015, un grup de 32 de parlamentari de conflict de interese, pentru că și-ar fi angajat rudele în cadrul birourilor parlamentare. Între cei 32 se află și cei cinci deputați, care sunt acuzați și de faptul că și-au constituit birouri parlamentare în locuințe proprii sau aparținând rudelor mai apropiate de gradul IV.

Citeşte mai multe despre:   parlamentari,   scandal,   alesi,   rude,   angajare,   agentia nationala de integritate
 
 
Loading...