Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică INCOMPARABIL! Ea a fost PRIMA FEMEIE MINISTRU din istoria României: Avea studii în America și a revoluționat medicina! Vasilica...

INCOMPARABIL! Ea a fost PRIMA FEMEIE MINISTRU din istoria României: Avea studii în America și a revoluționat medicina! Vasilica...

Un articol de: -
Politică

Viorica-Vasilica Dăncilă este pe punctul de a definitiva lista cabinetului alături de care își va exercita mandatul de prima femeie prim-ministru al țării. Puțini știu însă că România a mai avut în trecut o primă doamnă ministru.

Este vorba despre Florica Bagdasar, care, în 1946, devenea prima femeie ministru din Guvernul României. De profesie medic specialist în neuro-psihiatria infantilă, ea a deschis și prima clinică de neuro-chirurgie de la noi.

Născută pe 24 ianuarie 1901, la Monastir, în Macedonia, Florica Ciumetti, după numele de fată, a venit pe lume într-o familie de intelectuali macedoneni. Și-a urmat visul de a fi medic și s-a înscris la Facultatea de Medicină din București, absolvind în 1925.

S-a căsătorit apoi cu celebrul medic Dumitru Bagdasar, amândoi s-au perfectionat in America, după care au revenit în România, unde s-au și stabilit definitiv, deschizând prima clinica de neurochirurgie.

Florica a fost cea care și-a asistat soțul în sala de operație, la primele intervenții chirurgicale pe creier, realizate în condiții improvizate, scrie cultural.bzi.ro.

Citeşte mai multe despre:   Viorica-Vasilica Dăncilă ,   Florica Bagdasar,   ministru femeie
 
 
Loading...