Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Iohannis a promulgat bugetul pe 2017: Guvernul, care s-a angajat să execute acest buget, acum are posibilitatea să dovedească cum va face acest lucru (VIDEO)

Iohannis a promulgat bugetul pe 2017: Guvernul, care s-a angajat să execute acest buget, acum are posibilitatea să dovedească cum va face acest lucru (VIDEO)

Un articol de: -
Politică

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că a promulgat atât bugetul pe 2017, cât și bugetul pentru asigurările sociale, deși consideră că veniturile prevăzute sunt supraapreciate, iar cheltuielile sunt în sumă foarte mare. În opinia acestuia, Guvernul a avut o abordare hiperoptimistă în conceperea bugetului pe acest an.

Totodată, Iohannis a cerut Cabinetului Grindeanu trei lucruri: ”responsabilitate, responsabilitate și responsabilitate”. 

Am făcut o analiză a bugetului și a bugetului de asigurări sociale. Această naaliză aprofundată a confirmat tot ce am spus data trecută: veniturile la buget sunt, cum au spus unii, optimiste. Eu spun că sunt supraapreciate, iar cheltuieli sunt prevăzute în sumă foarte mare. Abordarea hiperoptimistă a bugetului se poate vedea comparând veniturile la bugetul general consolidat de anul trecut și ce se prevede acum, când se constată o creștere de 14%, fără a se argumenta cum se ajunge la o creștere așa fenomenală. 14% este foarte mult pentru bugetul general consolidat.

De asemenea, se confirmă că sunt prevăzute credite de angajament într-o sumă nemaivăzută de peste 50 de miliarde!

Totuși, am decis astăzi, și am și făcut-o deja, să promulg bugetul, cât și bugetul asigurărilor sociale. Țara are nevoie de buget și Guvernul, care s-a angajat să execute acest buget, acum are posibilitatea să dovedească cum va face acest lucru.

Pentru Guvern am un mesaj simplu. În cursul acestui exercițiu bugetar pe care l-am promulgat, cer Guvernului trei lucruri: responsabilitate, responsabilitate și responsabilitate”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Iohannis a promulgat bugetul pe 2017

Citeşte mai multe despre:   Iohannis,   buget,   venituri,   cheltuieli
 
 
Loading...