Surse: Dacă Iohannis refuză să o demită pe Kovesi, PSD a pregătit deja o sesizare către Curtea Constituțională

Surse: Dacă Iohannis refuză să o demită pe Kovesi, PSD a pregătit deja o sesizare către Curtea Constituțională
Foto:Aktual24

În cazul foarte probabil în care președintele Klaus Iohannis va refuza revocarea Laurei Codruța Kovesi de la DNA, PSD a pregătit deja o sesizare către Curtea Constituțională, susțin surse politice citate de Adevărul.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a solicitat revocarea șefei DNA pentru ”acte şi fapte de netolerat într-un stat de drept”..

Secţia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, însă, a dat un aviz negativ, iar motivarea acestuia a ajuns vineri la Cotroceni.

Cu ambele documente pe masă, Iohannis este cel care trebuie să decidă dacă șefa DNA va fi revocată sau nu. Iar anunțul său este așteptat să vină chiar săptămâna viitoare.

PSD se aşteaptă ca Iohannis să refuze demiterea lui Kovesi, așa că Ministerul Justiţiei lucrează deja o sesizare către CCR în care va invoca un conflict juridic de natură constituţională între Preşedinţie şi Guvern, susține Adevărul, care citează surse politice.

De altfel, acum câteva zile, întrebat dacă este pregătit să sesizeze CCR, Tudorel Toader a răspuns: ”Da, eu sunt pregătit. Aşteptăm motivarea secţiei de procurori“. Iar motivarea a venit.

Urmăriți B1TV.ro și pe